Bådmagasinets billedgalleri

Optimiststævne i Skive - afgjort før første start?

01-05-2007 13:30 Hans Henrik01 May 2007 11:30 - Redaktionen/søøv
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

3 veteraner på toppen af det store felt med 133 Optimster; I midten "Mr. Bond" fra Haderslev/Kolding med Oscar Haumann og Carl-Johan Helbo Andersen, begge fra Skovshoved Sejlklub/Optimistcenter. Foto: Kent Tobiassen

De nye regler om max tre sejladser om dagen for at gøre det børnevenligt, samt manglende vind, betød at der kun blev gennemført tre sejladser lørdag og nul søndag.

Resultaterne i toppen var dog meget homogene, så selv om erfaringen viser, at i optimist klassen er intet er afgjort før sidste sejlads i sidste udtagelsesstævne, så er der grund til at være opmærksom. Måske er meget afgjort før første start? De som er i toppen har nemlig alle trænet meget gennem hele vinteren, og har dygtige trænere med på banen.

Mest markant er de resultater som 3 Dragørdrenge opnåede i Skive med en 4, 5 og 11 plads i det store felt med 133 sejlere.

Frederik Nygaard, Mikael Lillegaard og Christopher Skotte har igennem et år trænet intensivt især i udlandet med den polske toptræner Zdzislaw Staniul, også kaldet "Zizi", som også står bag 2006 verdensmesteren i Optimist Julian Autenrieth fra Tyskland - og 2005 verdensmesteren.

Zizi var med sine 3 sejlere i Skive, som generelt var kendetegnet ved mange trænere og færre forældre omkring kapsejladsbanen. Kerteminde, Fredericia, Kolding, Egå, Skovshoved, KDY og andre storklubber havde egne trænere med, og desuden var der 3 trænere på tværs af klubber i Team Optimus regi.

Stort set alle i optimisttoppen har sejlet meget de seneste 12 måneder, ofte i udlandet. Det stiller stigende krav til økonomien og derfor er det meget glædeligt at Statoil Gazelle er gået ind som personlig sponsor på en to-årskontrakt for Balder Tobiasen.


Balder Tobiassen har fået Statoil Gazelle som personlig sponsor. "Vi forventer at kunne måle udbyttet" udtaler Jette Bech Madsen, marketingansvarlig fra Statoil Gazelle, som sælger naturgas i hele landet. Foto: Kent Tobiassen


Balder er regerende Nordisk Mester og tilsammen med bl.a. bådsponsorat fra BMW Jan Nygaard, HiQ, Winner Optimist og Bådmagasinet gør støtten fra Statoil Gazelle det muligt for familien Tobiasen at holde 3 meget aktive sejlere på vandet.

Jette Bech Madsen, marketingansvarlig Statoil Gazelle siger i en pressemeddelse: "Vi støtter Balder med glæde og forventer at kunne måle udbyttet. Foreløbig er vi meget tilfredse med resultaterne af samarbejdet".

Suverænt i toppen er fortsat Jes Lyhne Bonde, eller "Mr. Bond" som han kaldes i udlandet. Jes sejlede lige forbi alle letvægterne og viste at kapsejlads vindes med en god blanding af strategi, taktik og boathandling. Samtidig er Jes utrolig populær blandt sejlere og forældre, fordi han er en rigtig god rollemodel med fair sejlads - og overskud til at bidrage til godt kammeratskab. Lige efter Jes kom to andre "veteraner" - Oscar Haumann og Carl-Johan Helbo Andersen, begge fra det nye Optimistcenter Skovshoved som drives uden støtte fra Dansk Sejlunion.

Det bliver spændende at følge optimisterne til de to sidste internationale udtagelser i Gråsten 12-13 maj og Kerteminde 26-28 maj.

Se resultatlisten fra stævnet:www.skivesejlklub.dk/show-art.php?id=156


Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer