Bådmagasinets billedgalleri

Glade sejlere ved starten i solskin og med forventning om slæk på skøderne. Foto NORMANN FOTO

Classic Fyn Rundt med slæk på skøderne

07-06-2015 21:35 07-06-2015 19:35 - Dan Ibsen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

I de sidste otte år har det været temmelig løjt vejr på Classic Fyn Rundt, hvor det ugen inden på Fyn Cup’en næsten også traditionen tro har blæst, endda ét år så meget, at man måtte aflyse en sejlads rundt Fyn. I år kom sejlerne på Classic Fyn Rundt til at opleve vindforhold fra 2-4 m/2 og op til 10-12 m/s.

Kerteminde Sejlklub afholdt igennem nogle år sejladsen fra Kerteminde sammen med Odense Sejlklub, som oprindelig startede sejladsen. Men Kerteminde Sejlklub overtog sejladsen for fem år siden, og siden har Morten og Lene Grove været frontfigurer for sejladsens gennemførelse.

morten og lene grove takker af

Kertemindes formand takker Morten og Lene Grove for 5 år ved rorpinden for Classic Fyn Rundt. Foto Dan Ibsen

Morten og Lene takkede i år af efter fem år som de har nydt sammen med sejlerne, og glædet sig over mange gode oplevelser. Sejlklubbens formand Jørgen Larsen takkede parret for deres store frivillige indsats for sejladsen, og glædede sig til at sejle Fyn Rundt mod Morten næste år. De har begge to Banner 30’ere. Alle deltagerne gav Morten og Lene en stor hånd ved skippermødet fredag morgen kl. 08.00.

Fyn Rundt med slæk på skøderne

Aftenen inden starten samt fredag morgen havde Morten spurgt mange sejlere, hvilken vej de helst ville sejle rundt, Det var der selvfølgelig delte meninger om med den aktuelle vejrudsigt, hvor vinden ved starten ville være omkring sydøst, gå i syd, for i løbet af lørdagen at dreje mod vest.

En del sejlere mente, at sejladsen burde gå bagbord rundt, så man startede med slæk på skøderne nord om Fyn og over til Lillebælt, og derefter ville få kryds om natten fra Lillebælt og til Svendborg Sund, hvilket ville give en masse kryds om natten.

Nanok en af de mindste

"Nanok" kom som én af de mindste både rundt på mindre end 30 timer. Foto NORMANN FOTO

Andre sejlere mente, at  Fyn skulle holdes om styrbord, hvilket ville give en krydsstart til Sprogø og derefter slæk på skøderne en stor del af vejen rundt, især syd for Fyn og til Lillebælt og måske med kryds til sidst fra Fynshoved til Kerteminde, hvis vinden holdt sig længe nok i syd.

Sejlerne blev sendt styrbord Rundt, startende med et flot kryds i 8-10 m/s til Sprogø, og derefter slæk på skøderne, derefter læns, agten for tværs til halvvind gennem Svendborg Sund, videre syd for Fyn og helt til Lillebælt, der traditionen tro var noget tricky at komme igennem. En del både fik også meget let og springende vind fra Lillebælt til Æbelø, hvorefter vinden kom igennem fra Syd, hvor den holdt sig til hen på formiddagen, hvor den drejede mod vest.

På grund en halv time før mål

Der var ”gains and losses” specielt i Lillebælt og lige derefter, men alle både havde en god sejlads, og det blev den hurtigste Classic Fyn Rundt de sidste 5 år, hvor Kerteminde Sejlklub har stået for sejladsen.

Sutten gik på grund Norman foto

"Sutten" ved starten og i godt humør, men kort før mål blev de "grundejere". Foto NORMANN FOTO

En katamaran smed masten kort før Sprogø, og Luffe 37’eren ”Sutten” gik på en stengrund ved den sidste pynt på vej ind i Kerteminde Bugten; ”Sutten” sejlede doublehanded, og besætningen må have været så trætte - eller ukoncentrerede - at de glemte at se på plotteren i begejstring over at mållinjen var i sigte.

Hurtigste Fyn Rundt i 5 år

Første båd rundt blev katamaranen ”Concubine” fra Kerteminde i Turløbet med omsejlingstid på 21 timer og 1 minut. Hurtigste kølbåd i turløbet blev X-332’eren ”Taxim” fra Aabenraa på 24 timer og 31 minutter.

Flo-Jo otte mand på kanten

Melges 32 'Flo-Jo' har været næsthurtigste båd på både Fyn Cup og Classic Fyn Rundt, og de vil helst have meget slør sejlads. Foto NORMANN FOTO

Først kølbåd blev naturligt også en af de største, nemlig 46 fods båden ’Essex Girl’ fra Gilleleje, der kom i mål efter 21 timer og 5 minutter med Melges 32’eren Flo-Jo 21 minutter efter.

Kl. 16.34.15 kom L23 “Karma” i mål som sidste deltager i årets Classic Fyn Rundt.

I alt 108 både startede og 102 er taget i mål. Det giver en gennemførselsprocent på 94,5 %, hvilket er fantastisk flot.

Der var 29 både som sejlede Doublehanded og 13 både i Tur-løbet, ud af de i alt 108 deltagere.

Mellemtider og resultater kan ses her.

Mellemtider: LINK

Resultater – løbsopdelt: LINK

Resultater – startopdelt: LINK

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer