Bådmagasinets billedgalleri

50 både på startlinjen til årets DM, der afholdes i Lynæs er planen.

DM for Folkebåde skal være større

24-01-2014 10:24 24-01-2014 09:24 - Redaktionen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Dansk Folkebådsklub har en plan for deres årlige Danmarksmesterskab - de vil være flere både på linjen, når det første startskud lyder. Derfor har Dansk Folkebådsklub indgået samarbejde med Sejlklubben Lynæs om at arrangere DIF DM for Folkebåde i 2014 - og allerede nu er  forhåndstilmeldingen til stævnet åben.

 MG 6203-3265-530-355-80

Folkebåds klassen er en forholdsvis aktiv klasse herhjemme

Skruen bliver strammet

Sejlklubben Lynæs har sat et ambitiøst mål for deltagerantallet til årets DIF DM for Folkebåde. Gennem en årrække har Folkebådene haft Danmarks største DM-felt for kølbåde, og i år bliver skruen strammet en omgang. Der skal være 50 folkebåde på startlinjen, når stævnet afvikles fra den 1. til 5. juli 2014. Der har ikke været flere end 50 både til Folkebådenes DM siden 2004, hvor stævnet blev holdt i Kragenæs, men alligevel tør Sejlklubben Lynæs tage udfordringen op og forsøge at skabe en vækst i deltagerantallet.

"Det er et ambitiøst mål vi har sat, men uden ambitiøse mål flytter vi ikke noget. Vi er en gruppe af engagerede folk i styregruppen omkring stævnet, der ønsker at se en udvikling, og vi har en klub bag os, der bakker op omkring afviklingen af stævnet. Vi er sikre på, at vi kan skabe det arrangement som folkebådssejlerne har ventet på de sidste mange år", siger Sofus Pedersen fra Sejlklubben Lynæs og fortsætter: "Det drejer sig blandt andet om at få gjort klar til fem dage med fest i Lynæs – og det er vi gået i gang med. Vi har sikret sejlerne en lounge, der kan benyttes før og efter sejlads, men vi skal naturligvis også gøre vores for, at forholdene på vandet bliver så gode som muligt, og vi har derfor blandt andre allieret os med en baneleder udefra".

Tilmeld dig nu

Forhåndstilmeldingen åbnede for få dage siden, og der er i skrivende stund ti tilmeldte Folkebåde. Til dem, der er tilmeldt inden 1. februar 2014, vil der blive trukket lod om nogle gode flasker rødvin.

Tilmeld nu og deltag i lodtrækningen eller besøg stævnets side på Facebook, lyder opfordringen fra Dansk Folkebådsklub.

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer