fbpx

Formula VM træning i Skive

Inkluder i Newsletter: Ja

Skive Fjord med udgangspunkt i de lokale maritime faciliteter, som hører til landets absolut bedste, er her der skal sejles Formula VM i år.

             Nyheden om Skives værtskab for VM kom ud i efteråret og medførte en række henvendelser fra danske Formula-surfere, der ser chancen til at prøve kræfter med et internationalt felt i hjemlige farvande. Særligt positivt er det, at nogle af disse ikke tidligere har sejlet Formula eller DBO-stævner. Alene i juniorrrækkerne er der indtil videre 12 nye ansigter, men også blandt mastersejlerne er der nye navne på listen.<br />


Fælles træning
Skive Windsurfingklub kvitterer for interessen ved at arrangere fælles træning for alle interesserede i hele perioden op til VM. Eller rettere; - træningen foregår som den altid har gjort i klubben, nemlig med træning stort set hver dag, - men nu indbydes alle landets Formula-sejlere til at tage del i træningen, - og med den eneste betingelse, at de er medlem af en klub under Dansk Sejlunion.

Starter i påsken
Der satses i træningssamlingerne på samarbejde og et fælles mål, der hedder bedst mulige placeringer til Danmark. Trimtips og gode råd uddeles rundhåndet mellem deltagerne for på den måde at løfte det samlede niveau endnu højere op. Når de udenlandske Formula-sejlere stiller op den 28. august bliver det altså mod et stærkt dansk hold, og ikke en flok individualister.

Første træningssamling i Skive bliver i påskeferien, og derefter trænes der på hverdage og i weekender afhængigt at sæsonens øvrige kapsejladskalender. Interesserede holder sig ajour med træningstiderne via VM-stævnets hjemmeside.

Erfaren træner
Ansvarlig for træningen bliver Torben Kornum, der hare flere end 30 års erfaring med windsurfing på dansk topplan og en mængde medaljer på cv’et både som aktiv og som træner.

Derudover har klubben tre andre trænere, som sikrer at der kan trænes på alle niveauer fra rookie til elite. Klubben vil også lejlighedsvis benytte sig af eksterne trænere. Træningen afvikles med praktisk hjælp fra Maritim Center Skive, der er et kommunalt støttet projekt med det formål at udvikle maritimsporten i området.

”I princippet er det et godt stykke kraftcenterarbejde, vi udfører med den åbne træning, som deltagere fra hele landet sikkert vil benytte. Den eneste forskel er, at vi kører uden brugerbetaling og med ulønnede kræfter,” siger Torben Kornum, der er sikker på at træningen vil blive et tilløbsstykke. Han er også overbevist om, at der den 3. september, når VM-stævnet er slut, vil hænge medaljer på flere af de danske deltagere.

God opbakning fra frivillige
VM-forberedelsererne er også i fuld gang for klubben, idet seks individuelle udvalg arbejder på hvert sit område med alt fra bureau til overnatning, catering, sociale aktiviteter, pressearbejde, website og naturligvis selve afviklingen på vandet.

Til sidstnævnte opgave alene skal der bruges 20 mand, men formand Christian Justesen er positiv over den store opbakning fra såvel klubbens egne kræfter som udefra kommende hjælpere:

”Vi har generelt meget flot opbakning fra især forældre til unge surfere, og VM ser ikke ud til at blive en undtagelse. Vi føler os på alle måder klar til at arrangere et Formula-VM, som både sportsligt og på alle andre måder bliver en god oplevelse for alle,” slutter formanden.

Følg med i Formula VM projektet på hjemmesiden .http://www.fw2011.dk









Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet





Udvalgte artikler *