fbpx

TrygFonden øger sikkerheden på lokalt vand med stor donation

Nordens største vandsportsfestival Waterz har de senere år investeret i at øge sikkerheden i forbindelse med festivalen, der finder sted hvert år i september. Men i og med, at Waterz udvikler sig, har man fået et behov for at få egne rib-både, og det initiativ støtter TrygFonden med en halv million kroner.

Waterz har fået opbakning til ansøgningen fra blandt andre Ringkøbing Surfklub og Dansk Surf & Rafting Forbund, der begge løbende afholder arrangementer i kommunen.

Netop den opbakning var en af årsagerne til donationen fra TrygFonden.

- I TrygFonden arbejder vi for at forebygge drukneulykker og øge sikkerheden, hvor mennesker og vand mødes. Waterz er en spændende aktør, der både ønsker at fremme aktiviteter i vand og udvikle lokalområdet, som netop indeholder fantastiske muligheder for vandsportsaktiviteter. Men sikkerheden skal altid prioriteres højt, og det gør Waterz. De nye både skal ikke bare bruges i forbindelse med Waterz’ egne arrangementer og aktiviteter, men også ved andre aktiviteter i både Vesterhavet og på Ringkøbing Fjord. Det er et godt og stærkt tiltag, der vil øge trygheden for alle, der bruger vandet, så det er vi fra TrygFondens side meget glade for at støtte, siger Jørn E. E. Nielsen, repræsentant i TrygFondens regionale råd i Region Midtjylland.

TrygFonden Kystlivredning er allerede aktive i området, hvor der både er stationer i Hvide Sande og i Søndervig.

Jubel hos Waterz
Donationen skaber stor glæde hos Waterz.

- Som det er nu lejer vi både ind til vores arrangementer, og det er dyrt. Med TrygFondens donation er vi et kæmpe skridt nærmere at kunne købe to ribbåde, som vi selv ejer og kan anvende hele året rundt til vandsportsarrangementer i hele kommunen. Det her er et kvantespring af de helt store, fortæller Projektleder Katrine Kock Frandsen.

De to både koster 700.000 kroner og derfor mangler Waterz stadig godt 200.000 kroner for at nå i mål.

- Vi håber, med TrygFondens donation som afsæt, at kunne hente de sidste midler hos det lokale erhvervsliv således, at vi hurtigst muligt kommer i havn med projektet, kan få indkøbt både og materiel, og få det gennemtestet før, vi sender det på vandet, forklarer Katrine Kock Frandsen.

Hun går derfor nu i gang med at kontakte de lokale virksomheder.
Bådudstillinger

Copenhagen Boat Show: Princess med største stand 'ever'

Motor

Video: Ny 45m superyacht brød i brand

Sejlsportsliga

Gennemført succes – Faaborg Falcons tager sejren

Kapsejlads

Midweek vinder gik hele vejen

Kapsejlads

Scan-Kap 99 DM: Seks sejladser trods meget svag vind

Kapsejlads

De danske E-jolle sejlerne henter endnu flere medaljer

Kapsejlads

Stærkt felt klar til at dyste om DM-titlen

Kort nyt

A-Cat: "Det må I ikke - stooop nuu"...

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?