fbpx

Surf-ferie i ren James Bond stil

Store bølger, langt solbleget hår – ofte noget ulet, og en noget tilbagelænet attitude. Det er billedet de fleste får, når snakken falder på surf. Men på ganske få år er surfing gået fra at være et rebelsk ungdomsfænomen, til at blive en del af en voksende ferietrend, hvor danske familier har taget aktive ferier med SUP (Stand up paddle-boards, red.) og mountainbikes til sig. Den udvikling har man også fanget hos rejsebureauet DBP Adventures, der arrangerer aktive ferier over hele verden.

– Den aktive ferie er ikke længere forbeholdt vinterens skitur, men bliver nu i højere grad også en del af sommerferien. Ikke nok med det så er ferier, hvor der surfes, på blot fem år gået fra at være udelukkende for de unge surfer dudes til at være en udbredt ferieaktivitet for Familien Danmark, siger Christoffer Backman, indehaver af DBP Adventures.

Den voksende mainstream interesse for surf har derfor inspireret Christoffer Backman til at udleve en gammel drøm og lancere bureauets, og Danmarks, første surf-ferie til havsnogensinde.

Forbund: Surf og SUP oplever eksplosiv vækst
Ifølge Idrættens Analyseinstitut er andelen af danskere, der har dyrket SUP eller surf, på bare fem år steget med 600 procent, og hos Dansk Surf og Rafting Forbund er der ingen tvivl om, at interessen for surf fortsat vil stige.

– Surfsporten har det fremragende og det boomer med nye surfere. Alene i 2020 er vi vækstet med knap 36 % i den organiserede idræt og i sommersæsonen 2020 modtog vi meldinger om 150-250 daglige besøgende hos surfskolerne på Vestkysten. Den vækst og interesse forventer vi fortsætter, både som et resultat af stærke brandingkampagner i kommunerne samt surfskolerne, foreningerne og vores egen indsats for at skabe en solid og bæredygtig vækst for surfsporten i Danmark, siger Michael Lindberg, sekretariatschef hos Dansk Surf og Rafting Forbund.

DBP Adventures første tur rundt på atollerne i Maldiverne finder sted netop nu - i slutningen af maj, og interessen har været så stor. Turen blev hurtigt udsolgt, så endnu en tur er planlagt til oktober. Det er til trods for pandemien stadig sætter sit præg på en presset rejsebranche.

Unik jagt efter Maldivernes bedste bølger
Danskernes store interesse for surf bliver imødekommet, når surfbåden står ud på maldivisk hav. Og lokationen er langt fra tilfældig. Maldiverne er berømt for fantastiske surfvibes, varmt vand og helt perfekte bølger.

– At kunne søsætte den her rejse er selvfølgelig både en kalkuleret forretningssatsning, hvor vi håber at ramme et voksende marked – men det er simpelthen også en drengedrøm. Vores gæster kommer til at bo næsten isoleret på en luksuriøs 90 fods båd med plads til 14 personer om bord udover personale og med på turen følger egen kok, skipper, lokal surfguide og fotograf. Det bliver ren James Bond på den fede måde, slutter Christoffer Backman.

Turen er naturligvis for de surfinteresserede, men om man er let øvet eller pro-surfer er ikke vigtigt. Med på turen følger en ekstra båd, så gæsterne på turen altid kan komme hen til de bølger, der passer bedst til deres niveau.

Nyd lige disse fotos i galleriet


Galleri
Bådudstillinger

Copenhagen Boat Show: Princess med største stand 'ever'

Motor

Video: Ny 45m superyacht brød i brand

Sejlsportsliga

Gennemført succes – Faaborg Falcons tager sejren

Kapsejlads

Midweek vinder gik hele vejen

Kapsejlads

Scan-Kap 99 DM: Seks sejladser trods meget svag vind

Kapsejlads

De danske E-jolle sejlerne henter endnu flere medaljer

Kapsejlads

Stærkt felt klar til at dyste om DM-titlen

Kort nyt

A-Cat: "Det må I ikke - stooop nuu"...

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?