fbpx

Første tur for AC-40: 34 knob i 8-10 knobs vind! - se video

AC-75 har fået en lillesøster! AC-40 har lige haft sin første testsejlads i Auckland NZ, og det gik over al forventning. Nathan Outteridge og hans team lavede flyvende vendinger og bomninger, første gang de sejlede båden, og nåede op på 34 knob ned ad bakke og 27 knob på kryds. Det skete i ganske lette vindforhold (8-10 knob). Prøv lige at læs de tal igen, og overvej hvor sindssygt det egentlig er!

Nyt niveau
At det skete første gang båden overhovedet sejlede, siger meget om det niveau man nu har nået – både når det gælder at designe og bygge foilende sejlfartøjer, og ikke mindst at sejle dem. Båden havde dog et ualmindelig garvet team: Udover Outteridge selv var Ray Davies, Nick Burridge og Sam Meech om bord.

Til mindre crew med mindre erfaring
Båden er i øvrigt udstyret med en meget avanceret autopilot, som skal gøre det nemmere at holde båden 'flyvende' og ikke mindst undgå havarier. Det er med til at gøre det muligt at slippe sejlere om  bord, der ikke har den ekspertise, som erfarne AC-75-sejlere har.

Dem er der nemlig ikke ret mange af her i verden. Dan Bernasconi, mangeårig AC-designer, siger at de er meget tilfreds med den nye autopilot. ”Den virkede fantastisk”, siger han, ”og sætter os i stand til at bruge mindre mandskabmed mindre erfaring om bord. Og det er jo netop meningen med konceptet.”

Til kvinder og unge
AC-40 skal nemlig bruges til Women’s America’s Cup og Youth America’s Cup, to initiativer som skal bygge fremtidens America’s Cup, og sørge for at der kommer nye generationer af sejlere af begge køn, der mestrer kunsten at sejle de her meget specielle både.

Se båden sejle her:
Kort nyt

Kom til debat: Vil Lynetteholmen sikre København mod...

Gør det selv med Torsten Rasmussen

Gør Det Selv: Udnyt vinteren - bliv klogere på nyttige projekter

Kapsejlads

Les Voiles: Stærk slutspurt sikrer Kronprins Frederik sejren

Kort nyt

Bekymret over ny bro i København

Kapsejlads

J/70 DM: KAS Racing tog for sig af retterne...

Surf

Cold Hawaii formand glæder sig over succes

★ Interview & Portræt

★ Sejlervenner skabte verdenssucces

Volvo Ocean Race

The Ocean Race: Hvad sker der?

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?