fbpx

Americas Cup: Team NZL kæntrer - alle om bord ok

Related Articles: Americas Cup: Her får du serveret den nye AC75 klasseregel, Første bud på en foilende AC75, Softwing til AC75erne – fup eller fakta?
Inkluder i Newsletter: Ja

Så skete det – og det måtte jo ske. En foilende båd uden køl, vil uundgåeligt lægge sig om på siden på et tidspunkt. Sådan har tankerne været hos de fleste som har fulgt udviklingen af de nye Americas Cup både, AC75

Emirates Team New Zealand blev altså det første team der kæntrede, det hele så faktisk ganske kontrolleret ud, og båden kom tilbage på dens foils, og sluttede dagen af i fin stil.

Kæntringen sker umiddelbart efter en bomning, hvor båden med kaldenavnet Te Aihe pludselig opfører sig anderledes end normalt. Om der er tale om en menneskelig- eller software fejl forlyder der intet om på nuværende tidspunkt.

Peter Burling, rorsmand om bord på Te Aihe var iskold og tog det hele med ophøjet ro. ’Vi presser båden super hårdt rundt om et par mærker, og vi ender med at lave en lille fejl i slutningen af en bomning. Når vi presser den til grænsen, vil det gå galt på et tidspunkt, men vi er yderst tilfredse med den måde vi fik rejst Te Aihe op på igen, og at vi bare kunne fortsætte med dagens trænnig'.

ac75tnzl

Der er nogle kræfter på spil, når sådan en båd med ca. 30 knob går i 'selvsving'. Første vurdering går på den nye læ vinge efter bomningen ikke var korrekt justere, og fik båden til at lette - herefter en 'dump' - hvorefter Te Aihe lagde sig om på siden. Den luv foil, på trods alt 1.250 kg. var ikke nok som modvægt. Foto: Emirates Team New Zealand









Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet





Udvalgte artikler *