fbpx

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Inkluder i Newsletter: Ja

Traditionen tro - og for 24. gang bliver sæsonen skudt i gang med Torbole Lake Garda Meeting, og i år er hele 28 danske Europajolle sejlere kørt til Gardasøen for at sejle og træne i de smukke omgivelser på Gardasøen.

Vejret har været smukt sol og høj blå himmel, kun afbrudt af enkelte skyer, men med klassisk Garda luft, som kommer over middag og blæser til solen forsvinder. For mange sejlere er dette årets første rigtige store test, for andre skal rusten fra vinteren lige bankes af inden de danske ranglistesejladser starter.

God dansk forberedelse
Stævnet havde hele 122 sejlere tilmeldt fra 11 nationer, så der var som altid lagt op til et stort brag af en kapsejlads i Europa Jolle Klassen.

Flere danske sejlere har trænet under sydens sol over vinteren, og endnu flere har trænet hele vinteren i danske farvande, så de danske sejlere var godt forberedt til stævnet.

At sejlerne var godt forberedt, kunne ses fra første sejlads, hvor danskerne lå helt oppe i front. Spørgsmålet var så om den danske sejler Andreas Svensson kunne genvinde mesterskabet fra sidste års triumf.

Stor Dansk triumf
Da det færdige resultat forelå mandag eftermiddag var der sejlet ni sejladser. Danskerne triumferede ved at havde imponerende otte sejlere i Top 10 - og så endda med hele podiet besat med danske sejlere, SÅDAN. 

Andreas Svensson, Fredericia Sejlklub genvinder guldet med en suveræn serie i de 9 sejladser (1,1,2,1,1,1,1,1,2). 

Martin Olesen Kaløvig Bådeklub vinder sølv

Oscar Thule, Fredericia Sejlklub vinder Bronze

Klaus Rønn Bork Bådeklub bliver nummer fire.

Bedste dansk pige bliver Kathrine Hejslet, Fredericia Sejlklub som bliver nr. 5 blandet pigerne.

Efter stævnet starter der nu en international træningslejer for Europa jolle sejlerne, her vil sejlerne få mulighed for at øve teknik og afprøve nye ting inden turen går videre hjem til det første danske ranglistestævne i Fredericia den 20-21 April. 

Kilde: Danske E-jolle klub.
Udvalgte artikler *