fbpx

Ocean Globe Race: 5.000 sømil uden varm mad og kaffe?

Inkluder i Newsletter: Ja

Det er sidste etape i jorden-rundt sejladsen Ocean Globe Race, og godt og vel en uge er gået siden start i Punta Del Este, Uruguay. De 13 old school-både har formentlig ikke haft det specielt sjovt der ude på havet: Overvejende let og skiftende modvind, tung sø, mange dage med gråt og trist vejr, og langsom progression mod nord.

Mållinjen i Southampton er langt væk – nærmere bestemt 5.000 sømil.

screenshot 2024 03 14 at 22.08.06
Det ser måske tæt ud – men der er næsten 600 sømil mellem Sterna i vest og L'Esprit d'Equipe i øst. Den røde båd øverst er finske Spirit of Helsinki.

Ingen passatvind foreløbig
Der rapporteres om søsyge og konstante reparationer, og vejrudsigten for den kommende uge er hellere ikke for opløftende – den sydøstlige passatvind ser ikke ud til at trænge igennem, og det betyder fortsat modvind og store trykforskelle.

Feltet snegler sig lige nu forbi den brasilianske kyst, og længere fremme venter Stillebæltet, med stor risiko for vindstille og temperaturer på over 30 grader.

Much work to be done aboard Evrika - but despite this they are keeping up with the fleet. Credit: OGR2023/Evrika
Evrikas frontparti efter en start der gik helt, helt galt.

Finnerne foran igen
Maiden lå længe i front, men nu har Spirit of Helsinki nok en gang bragt sig foran. Begge har sejlet klogt inde omkring midten af banen, med lavere risiko og flere muligheder end dem som har satset på fløjene.

De største tekniske vanskeligheder har Evrika, en fransk Swan 65. I starten kolliderede de først med en anden båd, og derefter med en bøje – det medførte skader i stævnen, blandt andet blev rullesystemet til genoaen ødelagt og bovsprydet revet af.

På Maiden er inverteren røget, og eftersom man der om bord laver mad med elektrisk kogegrej, er der lige nu kun proteinbarer og lunkent vand at drikke. Lad os håbe det kan fikses, for ellers er 5.000 sømil rigtig langt….

Nedenfor en video sendt fra Pen Duick VI – skulle du ikke forstå fransk, er det inge fare: Bare nyd udsigten og få en lille smag af sejlads på stort hav.




Seneste nyheder

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

Sjovt koncept bag Venø Rundt






Kort nyt

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"





Udvalgte artikler *