fbpx

Kæmpe fest på havnen og i byen, når bådene kommer

Kapsejladsen "Fyn Rundt for Bevaringsværdige Skibe" er en af Danmarks største sommerbegivenheder. Her tirsdag eftermiddag ankommer omkring 40 flotte træsejlskibe plus følgebåde til Assens Havn. Der overnattes i havnen, og bådene sejler så igen onsdag morgen med kurs mod Faaborg, Marstal og Svendborg.

I Assens har man lagt op til den helt store festdag, når skibene dukker op.

Det starter med optog gennem byen om formiddagen og fortsætter med musik, gøgl, klokken 22.30. Der forventes 4.000 til 5.000 mennesker i løbet af dagen til arrangementet, hvor man vil finde madboder og et stort torvemarked med 1800-tals stemning, fællessang og senere stjernekastere på havnen.

- Jeg kan godt afsløre, at vi altid har været glade for at komme til Assens, hvor vi i dén grad er blevet modtaget meget fint. Vi føler os virkelig godt behandlet - ikke mindst af havnens folk, der altid har styr på tingene. Det er fedt at opleve, og det er en af de havne, hvor der kommer flest tilskuere, siger stævnelederen Jay Brun Jensen til fyens.dk.

Assens for fulde sejl er kendt for det store fyrværkerishow, men det bliver der ikke noget af i år.

I stedet er der fra 22 til 22.15 show med ild og lyskegler, og klokken 22.30 er der fællessang med stjernekastere. Fyrværkerishowet er droppet af klimahensyn, lyder det fra arrangørerne, som er Museum Vestfyn, Assens Handelsstandsforening og Udvikling Assens.

Mange af skibene, der deltager på Fyn Rundt, har rundet 100 år, og er gode eksempler på den sejlende kulturarv, som Folketingets bevillinger til Skibsbevaringsfonden er med til at sikre for eftertiden, skriver fyn-rundt.dk, der arrangerer kapsejladsen og som opfordrer til, at man støtter skibene: Brug skibene - til charter, til ferier og til endagsture, på den måde støtter du skibene og får samtidig en uforglemmelig oplevelse.

Program for Fyn Rundt 2022:

....

Tirsdag 26. juli 2022

Assens

Onsdag 27. juli 2022

Faaborg

Torsdag 28. juli 2022

Marstal

Fredag 29. juli 2022

Svendborg
Kort nyt

Aabenraa Sejlklub fejrer 100 års-jubilæum med kendt band

Kapsejlads

Øhavet Rundt melder klar for 52. gang

★ Tursejlads

★ Fjällbacka og Fjällbacka Skærgården - et 'must'

Kort nyt

Tall Ship: Her er de frivillige også i fokus

Surf

Waterz kan godt bruge flere hænder - er du frisk?

Kort nyt

Speedbåd i knibe på ukendt position

SailGP

Inviterer skoler til sejlads på Peblingesøen

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?