fbpx

Få mere ud af din kapsejlads: Sjovere & bedre resultater med god planlægning

PLUS-artikel: Sejler du distancekapsejlads, kender du sikkert Xbox. Her er skipper Henrik Jørgensens bedste tips til planlægning af kapsejlads. ”Både resultatet og hyggen stiger, hvis forberedelserne er i orden,” fortæller Henrik Jørgensen til Bådmagasinet.

Når startskuddet går, starter kapsejladsen. Det vil sige, det skulle man måske tro. I realiteten er den startet lang tid inden. Det du gør inden startskuddet, er nemlig lige så vigtigt, som det du gør bagefter. Kapsejlads er en kompliceret sport, og hvis man skal være klar på startlinjen, og have en reel vinderchance, så skal man have gjort sit hjemmearbejde – nogenlunde som når man skal til eksamen.

Vigtige skridt inden start
Det ved Henrik Jørgensen, en af landets mest erfarne kapsejlere. ”Forberedelserne er selvfølgelig mere omfattende, når man skal sejle en lang sejlads i en stor båd med fuldt mandskab,” fortæller han, ”men uanset hvad, så er der mange skridt, der kan tages inden start, som vil have stor indflydelse på sejladsens forløb.”

Snart 25 års erfaring som hold
I 1999 købte Jørgensen en X-362S og begyndte at sejle aktivt i hele Danmark. I 2007 skiftede han til en X-40, og i 2017 til en X4³. I 2021 blev den opgraderet til en Xp 44. Hele vejen igennem har han haft et ret stort crew – ”Team Xbox”. Mange af dem er rigtig gode sejlere. De seneste seks år har basisbesætningen været den samme – en flok sejlerglade amatører med en stærk passion for kapsejlads.

Hertil og ikke længere - artiklen kan læses i sin fulde længde i Bådmagasinet #576, eller med login til PLUS. 

Klik på billedet og læs løs:

576 kapsejlads

★ Artikel

★ Brint banker på som grønt brændstof til søs

Kapsejlads

Palby Fyn Cup: 134 lange sømil

Kort nyt

Podcast: Højskoleelever har sejlet Danmark rundt

Kapsejlads

Classic Fyn Rundt - og andre, forlænger fristen

The Ocean Race

Krænkelsessag stoppede Kevin Escoffier

The Ocean Race

Highlights fra søndagens In-Port race

Kapsejlads

SRSW: Tæt pakket program til årets sejlerfest

Udvalgte artikler *