fbpx

Contender EM - med danske favoritter

Så skal der igen sejles om de store Contender-medaljer – og med en dansker som forsvarende mester. Fra Contender klubbens formand, Jon Møgelhøj har vi her på Bådmagasinet modtaget denne fine optakts-artikel.

Efter 18 måneder i coronaens skygge skal der igen sejles et stort mesterskab i Contenderklassen, når der i næste uge dystes om EM i Warnemünde ved den tyske Østersøkyst. Ja, pandemien er nok ikke helt ovre, men med tysk præcision og tilrettelæggelse af stævnet, skal det nok blive et godt og sikkert stævne.

Stævnet skulle egentlig have været et VM, men grundet rejserestriktioner for ikke-EU-borgere er det nu lavet om til et EM. Sidst der blev sejlet EM var i 2018 på Gardasøen, hvor danskeren Søren Dulong Andreasen vandt sin anden EM-guldmedalje.

Blandt favoritterne
Til dette års EM deltager tre danskere – Jesper Armbrust fra Aabenraa, Søren Dulong Andreasen fra Hellerup og aarhusianeren Henning Wermuth.

De to første må i den grad også nævnes blandt favoritterne. Jesper har stadig til gode, at vinde et af de helt store stævner, men har bronzemedaljer fra både VM og EM liggende derhjemme. Søren har vundet både EM og VM før, og har i år muligheden for at vinde sit tredje EM. Den første EM-guldmedalje vandt han i samme farvand, da der blev sejlet i nabobyen Külungsborn i 2014.

Udover de to danskere må den lille tysker Max Billerbeck nok også nævnes som en af de helt store favoritter. Han er forsvarende verdensmester efter sejren i 2019 i Quiberon i Frankrig, og er noget af en letvejrsspecialist. Skulle det blive blæsevejr i næste uge, så har tyskerne også en god mesterskabskandidat i Christoph Homeier, som ligesom vores egen Jesper har en bronzemedalje som bedste resultat. Derudover bliver det også spændende at se André Budzien i contenderjollen, som han er hoppet over i efter mange internationale mesterskaber i OK- og finnjolle.

Skal man lægge noget i langtidsvejrudsigten, så bliver det lige forhold til Max Billerbeck, da der loves vind i den lette ende. Som dansker kan man jo håbe på at det ikke holder gennem hele stævnet, for en af Sørens styrker er at være med helt fremme i alt slags vejr, så stævner med skiftende forhold er lige guf for den danske forsvarende europamester.
Jon Møgelhøj, formand Dansk Contender Klub

Bonusinfo
Contenderjollen er en hurtig en-mands-jolle med trapez. Båden blev oprindelig designet af Ben Lexcen i 1968 (ja, ham der også tegnede Americas Cup-vinderbåden ”Australia II” i 1983). Med trapez frem for hængestropper kan båden sejles af et større spænd af sejlere – fra de lette til de helt tunge drenge og både unge og gamle. I Danmark har vi ca. 30 aktive joller, imens klassen syd for grænsen er kæmpestor med flere hundrede aktive sejlere.Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?