fbpx

100 mil i Fjorden: Vejret udfordrede sejlerne - vild afgørelse...

Inkluder i Newsletter: Ja

Otte både udgik da vinden drillede og tordenvejret buldrede om ørerne på deltagerne, da arrangørerne afviklede 100 mil i Fjorden.

Flere perioder uden vind i sejlene trak store veksler på tålmodigheden hos mandskaberne om bord på de 25 både, der deltog i single- og doublehand sejladsen. Otte både valgte således at udgå af kapsejladsen, efter de havde været parkeret forskellige steder i Limfjorden, hvor vinden slap op.

Et kraftigt tordenvejr gav også betænkelige miner hos deltagerne. Men, feltet undgik bygerne, og alle både kom sikkert i havn, fortæller stævneleder Otto G. Jensen fra Struer Sejlklub.

Hurtigste båd i hele sejladsen var singlehand sejleren, Henning Pedersen fra Struer i båden La Maj. Han sejlede de 100 sømil i tiden 22 timer 31. minutter og 39 sekunder.

Næsthurtigst på banen var Niels Dolberg fra Skive, der deltog i doublehand konkurrencen, sammen med makkeren Lasse Jeppesen. De to sejlede banen rundt i tiden 22 timer 31 minutter og 47 sekunder i båden Wiley X. Dermed var tidsforskellen mellem de to hurtigste både på blot otte sekunder.

Starten på 100 mil i Fjorden gik fredag over middag, hvor de første både blev sendt afsted på den krævende kapsejlads. Seks af bådene havde kun en enkelt mand om bord, mens resten havde to mand til at betjene sejl, taktik og navigation.

- Allerede da bådene ramte østsiden af Mors, kom den første vindstille periode. Den varede temmelig længe, og bådene kæmpede sig fremad, nærmest i slowmotion tempo. Sydover fra Løgstør mod Hvalpsund kom der lidt mere fart i bådene. Men endnu en periode uden vind ved otte-tiden lørdag morgen, skabte atter udfordringer for sejlerne, fortæller stævneleder Otto G. Jensen.

Senere på formiddagen kom der mere vind. Men allerede her, havde flere valgt at udgå, og startet motoren. En enkelt båd var udsat for en let grundstødning, men kom heldigvis hurtigt fri af grunden ved egen hjælp, efter flot arbejde af besætningen.

Alt i alt et par gode dage med skiftende vejrforhold og med vind fra skiftende retninger, hele kompasset rundt og meget varierende styrker. En sejlads der tog ca. otte timer mere end de foregående år.

Lørdag aften kl. 18.00 samledes sejlerne – trætte men i god stemning – til en god middag og præmieoverrækkelse og stor tak til sponsorer og hjælpere for at være med til at skabe en god sejlads.


Resultaterne af sejladserne kan ses på hjemmesiden www.100milifjorden.dk, men i hovedtræk som angivet nedenfor.

Start kl. 13.00 Doublehanded Niels Dolberg, Skive i Wiley X = 22.31.47 timer
Lars Jeppesen,

Start kl. 13.30 Singlehanded Freddy Kristensen, Nykøbing i Altanativ = 24.41.52 timer

Doublehanded Jens Andersen, Bork i Andante = 25.01.25 timer
Marcus Bruun,

Start kl. 14.00 Singlehanded Lars Kjær Svendsen, Lemvig i Amadeus = 25.20.49 timer

Doublehanded Mark Christensen, Struer i Nanok = 24.53.35 timer

Start kl. 14.30 Singlehanded Jack Winther, Struer I Twiga = 23.37.39 timer

Doublehanded Otto G. Jensen, Struer i Athena = 23.54.37 timer
Poul Nielsen

Start kl. 15.00 Singlehanded. Henning Pedersen, Struer I La Maj = 22.31.39 timer




Seneste nyheder

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

Sjovt koncept bag Venø Rundt






Kort nyt

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"





Udvalgte artikler *