fbpx

AFI 2Star vel overstået - se stort Peter Brøgger fotogalleri

Inkluder i Newsletter: Ja

Det blev en noget anderledes AFI 2Star, da Aarhus Sejlklub i år måtte tilpasse årets sejlads til de gældende retningslinjer og anbefalinger som sejlesporten er ramt af grundet pandemien.

Men, med god vilje og nytænkning - så lykkedes det endnu en gang at gennemføre Danmarks mest populære sejlads.

Første mærkerundning var ved den grønne bøje ved Skødshoved. Med vinden i øst, kunne de første både holde spilelren oppe syd på mod Tunø, mens den sidste del af feltet havde det sævrt i den nord-drejende vind.

Ingen regn - men torden
Ved 13:30 tiden havde de fleste i feltet dog rundet Tunø, og var på vej tilbage mod bøjen ved Skødshoved. Vinden holdt sig overvejende i øst, men gik - som tidligere nævnt mod nord et par gange, hvilket naturligvis kan være 'dyrt' når der er tale om distancesejlads. Sejlerne slap fra vand fra oven, men tordenvejret kunne de ikke holde på afstand, og de sejlere som kom ind under tordenskyen opleve at vinden dødede, men dem som holdt sig i kanten, klart fik en fordel - så har man også prøvet teorien i praksis.

Arrangørerne fik alle deltagerne i mål. Trimeranen Dragster klarede turen på 3:45:46 og var som forventet den første båd i mål og klart den hurtigste. Flerskrogsbåde indgår dog ikke i Overalt konkurrencen og i år blev det igen Folkebådsvejr. Søsvalen genvandt Damernes Pokal med en sejltid på 07:26:50 efterfulgt af Nanna og Idahella. Første ikke-Folkebåd var AltOmBord en Melges 24.

Den meget anderledes afvikling taget i betragtning, fik man afviklet en god kapsejlads med mange positive tilkendegivelser fra deltagerne.

Se stort fotogalleri fra Peter Brøgger som havde været et smut på vandet.
Udvalgte artikler *