fbpx

Robotbøjer indtager Middelfart

Inkluder i Newsletter: Ja

Garvede baneledere har ofte bandet over springende vind, og de mærkeflytninger de medfører. Ligesom at lægge kapsejladsmærker ud på større dybder, også giver en række ”spændende” udfordringer. Det tager tid – tid, hvor sejlerne bare venter, og det kan somme tider tage meget lang tid, hvis mandskabet i mærkebådene ikke er rutinerede.

I den kommende weekend afholder GoSail for andet år i træk internationalt stævne for Blu26-klassen. Fem schweiziske besætninger rejser mod nord og sejler Blu26 European Open fra fredag d. 31. maj kl. 13, til søndag d. juni kl. ca. 15. Der forventes 20-25 sejlere fra hele Europa fordelt på fem teams.

GPS-styrede mærker
Som noget helt nyt er kapsejladsmærkerne GPS-styrede og selvsejlende bøjer. Denne form for bøjer bliver hermed for første gang anvendt til kapsejlads i Skandinavien. Det er ROBOBOJ som har udviklet og produceret dem.

Bøjerne bliver drevet frem af to elmotorer, og kan bringe bøjen frem med en fart på op til 7 knob. Når bøjen kommer frem til den ønskede position, kan den ved hjælp af GPS, fastholde denne indenfor en cirkel med radius af blot 2 meter.

Banen kan således udlægges præcist og hurtigt, uden brug af mærkebåd og ankergrej. Når vinden drejer og en baneændring er nødvendig, kan det klares med få klik på fx en tablet, hvorefter bøjerne selv sejler hen på deres nye position.

Se mærkerne i Middelfart
Ved stævnet i Middelfart søges banen placeret tæt på land, så interesserede i både kapsejlads, såvel som moderne bøjeteknologi får mulighed for at følge med. Er man interesseret i at høre mere om de fjernstyrede kapsejladsbøjer, er de to udviklere bag ROBOBOJ, til rådighed efter kapsejladserne.

roboboj2dsc 0013 685x1024 web

Vil du vide mere om ROBOBOJ kan informationen findes her.

Det er 2. gang, at GoSail er arrangør for stævnet i Middelfart. Matchrace sejladserne starter fredag klokken 13, lørdag klokken 10 og søndag klokken 10.

Kilde: Pressemeddelelse: Gosail




Seneste nyheder

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

Sjovt koncept bag Venø Rundt






Kort nyt

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"





Udvalgte artikler *