fbpx

12 sejladser gennemført ved årets første Finnjolle-stævne

Inkluder i Newsletter: Ja

Strålende solskin og fin vind prægede årets første Finnjollestævne ’Polyester Cup’ i Kastrup Sejlklub. Både lørdag og søndag skulle vinden lige bruge ½ - 1 times tid på at beslutte sig for, fra hvilken retning den ville levere vindspring og trykforskelle som Kastrup er kendt for. Vinden var begge dage stabil nok til at gennemføre i alt 12 sejladser!

Det store antal sejladser lod sig gennemføre på grund af et meget kompetent baneleder-team, samt et nyt koncept med tre permanent udlagte krydsmærker som baneledelsen kunne vælge imellem, så der blev sparet tid når banen skulle lægges om.

14 sejlere var mødt frem til dysten, der er kendt under navnet Polyester Cup. Stævnet har ry for at

alle deltagere på et tidspunkt både når at være først i sidst i sejladserne, og dette stævne var ikke anderledes.

Stævnet havde deltagelse af Finnjollerne for 21. gang, ’og vi vender tilbage igen næste år’, lover Michael Staal, der fik 2.pladsen til stævnet.

’Udover at være et tophyggeligt og godt arrangeret stævne, så får vi testet kapsejladsformen af og får prøvet de mange forskellige situationer af, der opstår i en kapsejlads’, siger han.

Sejr til de erfarne

2018 vinderen af Polyester Cup blev Otto Strandvig fra KDY foran Michael Staal fra Dragør og med svenske Lars Edvald på 3. pladsen. Placeringsmæssigt var det de erfarne sejlere, der prægede toppen, mens tre ”rookies” viste stor og flot fremgang i deres kapsejlads. De tre sidstnævnte omfatter Allan Hansen, Kastrup Sejlklub, Jan Peetz, Dragør Sejlklub og Martin Mikkelsen, Middelfart Sejlklub.

I den kommende weekend drager en del af Finn-fleeten til Gøteborg for at dyste mod de svenske naboer. Kort tid derefter kører fire danske Finnjollesejlere til El Balis ved Barcelona for at sejle Finn Masters 2018 i pinseugen. Der er over 300 tilmeldte sejlere til årets Finn Masters og Finnjolleklubben lover, at der kommer beretninger derfra i løbet af stævnet.









Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet





Udvalgte artikler *