fbpx

Dragør Sejlklub - Dragen skal ikke kun være for rigmænd

Inkluder i Newsletter: Ja

At sejle kapsejlads i drageklassen er populært hos velhavere og kongelige, men vi bør sikre, at alle sejlere med interesse for klassen kan være med, mener Dragør Sejlklub, som søsætter nyt initiativ for at få flere unge om bord i bådklassen.

Når man nævner navne som Poul Richard Høj Jensen, Valdemar Bandolowski, Ole Berntsen og Jesper Bank er kun de færreste i tvivl om, at vi taler om danske sejlsportsfolk. Og hvis man kender en lille smule til sejlads, vil man også vide, at de alle har vundet både olympiske guldmedaljer og verdensmesterskaber i drageklassen.

Medbringer egen kok

Dragen er verdens største kølbådsklasse, og den specielle atmosfære omkring bådtypen har ud over at tiltrække nogle af verdens absolutte topsejlere også altid tiltrukket folk fra det internationale jetset. Derfor kan man i dag ved kapsejladser rundt om i verden opleve dragesejlere, som udover coach og coachbåd også medbringer egen kok, massør og betalt besætning. Den udvikling bryder Søren Hvalsø, der er formand for Dragør Sejlklub, sig ikke om. Han har selv sejlet Drage i mere end 30 år og blev sammen med Valdemar Bandolowski og Erik Hansen verdensmester i bådklassen ved i VM i Australien i 1987 og vandt den prestigefulde Gold Cup i både 1984 og 1986.

"Selv om der deltager kongelige, millionærer og prominente, så betyder det ikke, at der absolut skal være store middage og banketter med stivede servietter i forbindelse med sejladserne. Jeg vil gerne tilbage til forhold, hvor vi har vores selvsmurte madpakker og tre vand med, når vi stævner ud fra havnen, og hvor det væsentlige er konkurrencen på vandet", siger Søren Hvalsø.

IMG 1123 7093 530 355 80

Søren Hvalsø (tv) om bord på Dragen Flowless i Dragør Havn. Foto: Trine Søe.

Dragør-model hjælper talenter med betalingen

For at gøre den legendariske bådklasse attraktiv for nye, unge sejlere har Dansk Drageklub på initiativ af Hellerup Sejlklub og Dragør Sejlklub valgt at sætte startgebyret væsentligt ned ved kapsejladser, så det nu maksimalt må være på 1.200 kroner ved danske stævner.

"Dansk sejlsport har stolte traditioner og mange internationale mesterskaber i drageklassen. Hvis det skal fortsætte, må vi give unge sejlere mulighed for at prøve bådtypen af, så de kan få øjnene op for Dragens mange kvaliteter", siger Søren Hvalsø, som også kan fortælle, at man med den såkaldte Dragør-model også kan tilbyde gratis deltagelse, hvis økonomien er stram, men lysten er tilstede.

Gode publikumsforhold i Dragør Havn

"Det skal ikke være pengene, men talentet og kammeratskabet, der er det afgørende", siger han og glæder sig over, at Dragør Sejklub med ikke mindre end to stævner i år, Øresundsmesterskabet 7.-8. maj og De Åbne Danske Mesterskaber 20.-22. maj, er med til at skabe opmærksomhed omkring bådtypen. Ved begge stævner vil der være deltagere fra både den skandinaviske og internationale elite, og den stævneansvarlige, Mik Jensen, forventer, at sejladserne, der afvikles syd for Peberholmen, vil trække mange til Dragør, hvor slaget blandt andet kan følges fra Café Dragør Sejlklubs nye terrasse.

Skærmbillede 2016 04 28 kl. 13.40.27

Café Dragør Sejlklubs nye flotte terasse helt ned til vandet ved Nordre Mole. Foto: Trine Søe.

"Sejladserne skydes i gang klokken 11, men allerede fra klokken 10 vil man kunne se de smukke både, når de forlader Ndr. Mole, hvor de ligger fortøjet før og efter sejladserne", siger han.




Seneste nyheder

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

Sjovt koncept bag Venø Rundt






Kort nyt

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"





Udvalgte artikler *