fbpx

Professionelle sejlere dominerer Drage klassen

Inkluder i Newsletter: Ja

Drage klassens VM blevet meget succesfuldt afholdt i La Rochelle af Societ’e Regatte Rochelaise, som er en af de mest aktive kapsejladsarrangører i Europa.

I år var der kun to danske besætninger med, nemlig Lars Hendriksen/Bo Selko/Frithjof Kleen samt Jens Christensen/Kim Andersen/Rene Villefrance.

VM sluttede fredag, og ingen af dem kom til at spille nogen rolle i kampen om medaljerne, hvor en båd fra De Arabiske Emirater med en russisk besætning vandt. {redmod}En båd under russisk flag fra St. Peterborg blev nr. to, og endnu en båd fra De Arabiske Emirater blev nr. 3 med en tysk skipper og to russiske gaster.

Lars Hendriksen/Bo Selko/Frithjof Kleen blev samlet nr. 6 med 77 point og serien 6-2-(42)-8-26-19-16.

Jens Christensen/Kim Andersen/Rene Villefrance måtte indkassere deres anden ”sort flags” diskvalifikation i sidste sejlads, som de dermed ikke kunne trække fra og måtte tælle 81 point herfra i det samlede resultat. Dermed forsvandt muligheden for en top 10 placering, og de endte som nr. 29.

Klassen domineres af professionelle sejlere

Der er også en resultatliste for amatørerne – de såkaldte ”Corinthians” – og den australske båd som vandt og den svenske som blev nr. 2, blev henholdsvis nr. 7 og nr. 10 på den samlede VM resultatliste. Kun 19 af de 80 deltagende både var opført på ”Corinthian” resultatlisten.

Det er karakteristisk for Drage klassen, at de internationale sejladser efterhånden domineres helt af professionelle besætninger, og de udgør ofte også flertallet af sejlere.

Dette VM var ikke undtagelsen, idet alle de første seks besætninger var af denne kategori. Begge danske besætninger rangerer som ”professionelle” sejlere i denne sammenhæng.

Spørgsmålet er, om Drage klassen i længden kan fastholde sin popularitet, når den efterhånden domineres af rigmænd, sponsorer, værfter, sejlmagere, professionelle sejlere samt professionelle coaches, og en del coaches kommer fra OL-klasserne, idet der er rigtig gode penge at tjene som coach for disse professionelle Drage besætninger.

Røster i klassen taler i stigende grad om, at klassen er ved at blive ødelagt og populariteten blandt almindelige sejlere er dalende, og det bliver spændende at følge, hvordan International Dragon Class i årene fremover vil tackle denne problematik.

Og det er måske også derfor, at der ikke længere er nogen danske ”amatør” Drage sejlere som deltager i VM ?

Drage VM samlet resultatliste (professionelle & amatører)

Drage VM Corinthian (amatør) resultatliste









Kort nyt

Congressional Cup: Æv - 'kvarten' blev endestationen

Kort nyt

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL





Udvalgte artikler *