fbpx

SAP holdet godt fra start i Hamburg

SAP Extreme Sailing Team fik sammen med The Wave Muscat en god start på sejladserne i Hamburg, som foregår på Elben, på den mindste bane nogensinde i Extreme Sailing Series.

Med en vestlig vindretning direkte mod strømretningen, havde sejlerne ca. 10 knobs vind, fladt vand og medstrøm på krydset, så var det nogle vanskelige sejladser på den kun 300 meter brede bane.

Sejladserne var spændende for tilskuerne, idet bådene vendte kun få meter fra bredden, hvor tilskuerne stod. Sejlerne forsøgte at anvende hver meter på den 300 meter brede bane.

Danskerne ligger nr. 2 efter torsdagens sejladser, to point efter the Wave Muscat.

Rasmus Køstner sagde efter dagens sejladser:

”Efter et par sejladser forstod vi bedre, hvordan det fungerede på banen og hvilken indvirkning bygningerne havde på vinden på banen. Det fungerede bedre for os i løbet af dagen.”

En af dagens overraskelser var Gazprom Team Russia, der sluttede dagen af med at lave tre førstepladser, hvilket går at de kun er ét point efter SAP holdet.

Disse tre hold har fået et mindre pointforspring til Red Bull holdet på fjerdepladsen.

Det er meget vanskeligt at sejle i Hamburg, idet man har høje ’vægge’ på begge sider af banen, som bliver højere når det bliver lavvande.

Starten er ekstremt vigtigt og man prøver at komme væk fra de andre hold for at finde fri vind på banen på den korte bane.

Se de samlede resultater HER

SAPholdet Hamburg_02_Tristan Stedman_528

Holdene gør klar til start - det var helt afgørende at komme fri af feltet, og derefter tolke vinden rigtigt i forhold til de mange bygninger langs Elben. Foto Tristan Stedman

Følg sejladserne på de sociale mediekanaler:

www.facebook.com/extremesailingseries

www.twitter.com/extremesailing

www.twitter.com/exssLIVE

www.youtube.com/extremsailingseries