fbpx

Team SAP suveræne i Qingdao - og 1. overalt

Det var Team SAPs første overalt sejr ved et af Extreme Sailing Series acts, og hvilken en af slagsen.

Teamet førte fra dag et, og har været yderst stabilt sejlende. De fleste starter har siddet lige i skabet, og med den type Stadium race, betyder starterne tæt på alt. Det hører til sjældenhederne at det ikke er en af top tre bådene rundt første mærke, der ikke også løber med sejren i de enkelte sejladser.

Med hele fem prikker og syv andenpladser ud af 22 sejladser, ja så satte det danske team sig tungt på førstepladsen fra dag ét, og teamet førte da også med hele 23 point inden søndagens sejladser.

Missede tidsfristen

Søndagen burde ikke været blevet spændende, men ekstremt vekslende vind, både i styrke og retning kostede en sejlads for Team SAP.

De nåede simpelthen ikke i mål inden for tidsfristen, fra første båd krydsede linjen, og Team SAP måtte tage til takke med en DNF! Heldigvis for danskerne ramte samme skæbne det russiske team Gazprom, som på det tidspunkt lå to'er.

Nu med træner

Rasmus Køstner og Jes Gram Hansen har i år tilknyttet Michael Hestbæk som træner, og her på redaktionen har vi kendskab til en øget træningsindsats, blandt andet med fokus på starterne. Hvor er det da bare kanon, og dejligt at se, det hårde arbejde allerede bærer frugt.

Læs også: Team SAP suverænt i spidsen

Sejren i Qingdao bringer samtidig det danske team op på en samlet førsteplads i serien, som i år tæller 8 Acts. Næste gang Team SAP skal på vandet, og forsvare deres føring, bliver medio juni hvor 'Extreme caravanen' kommer til Cardiff, hvor der sejles i dagene 18-21 juni.

150503 ESSChina_012

Det blev til dobbelt triumf for danske Team SAP da teamet også fik overrakt prisen Landrover Above and Beyond Award. Fra venstre Thierry Douillard, Fr. - Brad Farrand, NZ - Mads Emil 'Smil' Stephensen, Jes Gram Hansen og Rasmus Køstner. Foto: Extreme Sailing Series