fbpx

SAP holdet i top i Singapore

SAP Extreme Sailing Team er i gang med deres fjerde sæson som professionelt hold på Extreme Sailing Series, og de er opsat på, at 2015 skal være det år, hvor de opnår en podium placering og måske endda kan vinde serien  

Singapore byder på noget af det mest intense Stadium Racing på hele serien, og her er det vigtigt at træffe lynhurtige taktiske beslutninger i starterne, tætte situationer og ved alle mærkerundinger.

Stadium Racing Singapore 29

Stadium Racing banen i Singapore er den mest kompakte og en af de sværeste at sejle på i hele serien. Foto ESS.

Deres serie i dag blev på 5-1-4-3-4-1-3-9 placerer dem på en meget tilfredsstillende andenplads med 58 point, efter The Wave på førstepladsen med 62 point.

En sidsteplads i ottende sejlads, hvor The Wave samtidig vandt, ødelagde desværre den flotte serie og betød at de rykkede ned på andenpladsen, men det er et udgangspunkt SAP holdet er rigtig godt tilfreds med.

Red Bull Sailing Team ligger nr. 3 med 53 point, og dermed er det nogle af de mest erfarne hold, som har præsteret bedst i Stadium Racet på førstedagen.

Rasmus Køstner fortæller fra Singapore:

"Det var en rigtigt fin start på stævnet, men selvfølgelig ærgerligt med den sidste sejlads. Alle har haft nogle dårlige placeringer, men ellers lavede vi en rigtig god serie i dag. Holdet er top motiveret og godt forberedte.

Det er dejligt at have Michael Hestbæk med ude på banen, hvor vi har en snak med ham mellem hver sejlads, og han ser det selvfølgelig med andre øjne end vi gør fra båden. det er en stor fordel, da det ikke er det letteste sted at sejle på den lille bane og med de høje bygninger rundt omkring banen.

Man skal gøre rigtig mange ting rigtigt på Stadium Racing banen, og det lykkedes vi med i dag, hvor vi kommer godt ud af mange situationer, og det tillige lykkes at overhale nogle både på en bane, hvor det ellers er svært.

"SMIL' er en gevinst for holdet og han er kommet hurtigt efter det. Det er fedt med en ung talentfuld sejler om bord, som kæmper intenst hele tiden. VI skal stadig lære hinanden at kende, men han gør det allerede rigtig flot."

Mads Emil SMIL Lübech 528

Det er en fantastisk oplevelse for "SMIL" at komme fra 49er klassen til en global, professionel highperformance serie. Foto ESS

Ny i SAP Extreme Sailing Team besætningen i denne sæson er Mads Emil ’SMIL’ Stephensen, som i 2014 vandt sølv ved ungdomsverdens-mesterskaberne i 49er – her er holdopstillingen 2015:

  • Co-Skipper/Helm: Jes Gram-Hansen(DEN)
  • Co-Skipper/Tactician: Rasmus Køstner(DEN)
  • Mainsail Trimmer: Mads Emil Stephensen (DEN)
  • Headsail Trimmer: Thierry Douillard (FRA)
  • Bowman: Brad Farrand (NZL)

SAP Extreme Sailing Team fik for en måned siden forlænget deres sponsorat, og fik dermed mulighed for at fortsætte deres professionelle satsning de kommende år.

Læs mere: Hvem er de otte ’Extreme’ teams i 2015 ?

Læs mere: SAP forlænger aftale – Hestbæk ny træner

Extreme Sailing Series Resultater
★ Teknik

★ Vi har testet Orca - igen

Sejlsportsliga

Den populære J/70er udlånt til Rudkøbing Sejlklub

Kapsejlads

29er EM: Regerende mestre rejser ikke store forventninger

Kort nyt

Politi skuffet: Alt for mange sejlere tager for let på...

Sejlsportsliga

Guldet vindes i Aalborg – men af hvem?

★ Artikel

★ Hvorfor ser min båd sådan ud?

Kapsejlads

GRDR: Vinder trods flere uheld med vand i båden - se...

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?