Bådbranchen har svag vind i sejlene


Under den kommende flydende bådudstilling i Århus fra 13.-15. august vil der igen være mulighed for at få sat mere skub i bådsalget herhjemme. Arkivfoto: Per Heegaard.

             Bådbranchen lider stadig efter krisen. Salget af nye både kommer kun langsomt i gang, lyder det fra formanden for Søsportens Brancheorganisation, Danboat, Lars Ive.<br />


”For et halvt år siden var det, som om optimismen vendte lidt tilbage, men siden har sparepakker skabt uro i hele Europa, og det mærker de danske bådværfter, som er på eksportmarkedet. Men det går langsomt fremad,” siger Lars Ive med henvisning til, at mange lande strammer livremmen ind på statsbudgetterne i kølvandet på krisen, skriver Ritzau.

”Det gør, at forbrugerne er meget mere følsomme på økonomien end for tre år siden, hvor det hele bare buldrede derud af,” siger Lars Ive, der er administrerende direktør i North Sails.

Få brugtbåde i byttehandel
Også nysalget i Danmark har svag vind i sejlene. Det er oftest afhængigt af, at køberen skal af med sin gamle båd. Men det er langtfra alle bådforhandlere, der tager en brugt båd ind i en byttehandel.

”Der er rigtig mange bådforhandlere, der har lidt gennem krisen, fordi de lå inde med en meget stor brugtbådsandel fra de gyldne tider. De er blevet mere forsigtige nu,” fastslår Lars Ive.

Der er ikke krav til bådbranchen om at føre statistik over nysalget af både, og derfor findes ingen konkrete tal på fremgangen efter krisen.

Fint salg hos Tempo Bådsalg
I Ishøj har Tempo Bådsalg solgt flere dyre både i år. Det er blandt andet en motorbåd til 12 mio. og sejlbåd til 5 mio. der er blevet leveret. Og bådforhandleren tager gerne en brugt båd i bytte i handel med en ny.

”Markedet er ikke det samme, som det har været. Men vi har solgt en god håndfuld nye både i år og er positivt overrasket over, hvor godt det er gået efter krisen, siger Martin Hansen, salgschef i Tempo Bådsalg til Ritzau.

”Det er en hæmsko for salget af nye både, hvis vi ikke gør det. Men det kræver selvfølgelig, at man økonomisk er solidt forankret og har en fornuftig egenkapital,” forklarer Martin Hansen.

Brugtbådspris faldet med 25 %
I Aabenraa vil indehaveren af Reese Marin, Henrik Reese, ikke ud med tal for sit bådsalg.

”Det går ikke så hurtigt, som vi kunne ønske. Salget af nye både er halveret i forhold 2007 og 2008. Kunderne er afventende, og bankerne er ikke længere så villige til at låne penge ud,” siger Henrik Reese.

Derimod er der godt gang i salget af brugte både, hvor priserne ifølge Reese Marin generelt er faldet med 25 procent.

”Under højkonjunkturen blev der oversolgt nye både, og det er årsagen til, at der nu er rigtig mange gode brugte både på markedet. Salget af brugte både går betydeligt bedre,” siger Henrik Reese til Ritzau.America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppe

Vendée Globe

Alex Thomson bygger båd

Vendée Globe

Bossen i store problemer - måske

Kort nyt

ARC-start i dag: Sarah og Martin er på vej over Atlanten

Kort nyt

Lars Løkke tager også turen over AtlantenSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder