fbpx

Holbæk markerer sig som maritimt centrum på Sjælland med ny uddannelse

Inkluder i Newsletter: Ja

Inden for et år eller to bliver det muligt at tage en maritim uddannelse i Holbæk. Hidtil har unge på Sjælland ellers skulle til Svendborg, Marstal og Frederikshavn, hvis det var den maritime vej de ville gå.

Den nye uddannelse etableres som et samarbejde mellem Svendborg Søfartsskole, Stenhus Gymnasium og Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser.

- Vi har tænkt os at lave en normal toårig HF og så en praktisk maritim uddannelse, hvor man både får et grundforløb som skibsassistent og senere kan vælge en overbygning enten maskinteknisk eller nautisk, siger Per Farbøl, rektor på Stenhus Gymnasium, til DR.

Holbæk udmærker sig allerede med en maritim 10. klasse, der begyndte sidste år, og i august åbnede FGU-Nordvestsjælland en maritim linje for de unge på 15 til 25 år, som skal igennem et afklarende forløb, før de vælger uddannelse.

Byens Kystlivscenter er også blevet et samlingspunkt for kommunens skoleelever, hvor de blandt andet bliver introduceret til bådebygning og Nationalmuseets skibsværft i byen.

Den nye maritime uddannelse i Holbæk skal i første omgang godkendes i Undervisningsministeriet og i Uddannelses- og Forskningsministeriet. Forhåbentligt kan de første unge starte på uddannelsen senest i 2025.
Kilde: DR

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *