fbpx

Palby prisen afgjort på målfoto - generøs vinder gav prisen videre

Efter en forrygende dag på Boat Show i Fredericia, med lidt over 7.000 besøgende, samlede de mange udstillere sig til en hyggelig brancheaften, hvor årets Palby pris skulle uddeles.

Den opmærksomme læser har kunnet følge med i opgøret, hvor over 11.000 læsere de seneste dage har givet deres besyv med, hvem de lige mente der var de rigtige modtagere, af de 10.000 gode danske kroner som Palby prisen, udover anerkendelsen, indeholder.

Målfoto
Der gik ikke mere end et par dage, så skilte Danske Tursejlere og Dansk Søredningsselskab (DSRS, red.) sig ud fra Helsingør Sejlklub, som med deres store initiativ og engagement for at bygge noget stort op om, og med, Sjælland Rund Sailing week, var nomineret, og oppe mod de to store organisationer.

Det lignede et spurtopgør der skulle afgøres på målfoto. Længe så det ud til DSRS skulle blive læsernes favorit, men med en stærk slutspurt af Danske Tursejlere sikrede de sig favoritværdigheden blandt de mange læsere. Juryen lyttede til læserne, og stemte i…

Generøs modtager
Det var derfor en glad Leif Nielsen, bestyrelsesmedlem i Danske Tursejlere - som kunne modtage Palby prisen 2023, men i takketalen fra Leif Nielsen overraskede han de 350 udstillere.

”Danske Tursejlere er naturligvis glad og stolt over at have modtaget prisen, men der er andre som fortjener et ligeså stort, måske større – skulderklap og anerkendelse, og hvor pengene kommer til større gavn. Derfor vil vi gerne give prisen direkte videre til Dansk Søredningsselskab, som i den grad fortjener den”, udtalte Leif Nielsen til stort applaus fra gæsterne - og endnu større overraskelse for Jørgen Rosenfeldt, næstformand i DSRS og til daglig tilknyttet redningstjenesten i Rudkøbing.

Det er tredje gang Palby prisen uddeles. Tidligere har Tempo Bådsalg for deres arrangement af Copenhagen Boat Show, samt Hou Maritime efterskole for deres maritime arbejde med de unge mennesker, modtaget prisen.

palby all
Danske Tursejlere var læsernes favorit i et tæt opgør med Dansk Søredningsselskab, og efter at have modtaget prisen, gav Leif Nielsen den straks videre til netop Dansk Søredningsselskab, som han mente havde mere brug for pengene til at skabe mere sikkerhed for på vandet - til glæde for alle. Foto: Søren Øverup / Bådmagasinet 
★ Artikel

★ Brint banker på som grønt brændstof til søs

Kapsejlads

Palby Fyn Cup: 134 lange sømil

Kort nyt

Podcast: Højskoleelever har sejlet Danmark rundt

Kapsejlads

Classic Fyn Rundt - og andre, forlænger fristen

The Ocean Race

Krænkelsessag stoppede Kevin Escoffier

The Ocean Race

Highlights fra søndagens In-Port race

Kapsejlads

SRSW: Tæt pakket program til årets sejlerfest

Udvalgte artikler *