fbpx

Hanse Yacht trimmer - frasalg af katamaran afdelingen kostede kassen… 

Inkluder i Newsletter: Ja

Den tyske bådebyggerkoncern Hanse Yachts har offentliggjort sine økonomiske resultater for 2021/22, og i regnskabet omtales en betydelig efterspørgsel, men også et ganske stort tab på trods af fremgang i omsætningen, produktionsvolumen og en rekordstor ordrebog.

Hanse Yachts, som herhjemme forhandles af Reese Marin i Aabenraa, har en fuld ordrebog, hvori eksisterende ordrer også er blevet optimeret prismæssigt: I regnskabsåret er det igen steget til et rekordhøjt niveau på næsten 270 millioner euro. Ifølge gruppen kan produktionen derfor planlægges i langt mere end to år, og kapaciteten udnyttes fuldt ud.

Gruppen udtaler i en pressemeddelelse, at den betydelige stigning i efterspørgslen og den samtidige verdensomspændende mangel på antallet af producerede nye både har en "særlig positiv effekt" på Hanse Yachts. Firmaet hævede sine salgspriser med omkring 30 procent i de seneste tolv måneder.

Til gengæld betød et frasalg af den tabsgivende franske katamaranproducent Privilège Marine et tab på 7,8 mio. euro, og i modsætning til det foregående års prognose førte højt fravær på grund af pandemien og krigen i Ukraine, øgede materiale-, personale- og andre driftsudgifter til en forringelse af indtjeningen før renter, skat, afskrivninger og amortiseringer (EBITDA) til minus 6,2 mio. euro. Samlet betød det et konsolideret nettounderskud 12,9 mio. euro. 

I det seneste regnskabsår har vi udviklet vores Confidence 2026-strategi, som er klart fokuseret på vækst, massivt omorganiseret vores ledelsesteam og styrket det med yderst professionelle eksperter, siger Hanjo Runde, CEO for Hanse Yachts, og fortsætter - afslutningen af ​​Hanse Yachts' tabsgivende investering i den franske katamaranproducent Privilège Marine, som blev afsluttet i oktober, var et logisk skridt i vores strategi om fuldt ud at fokusere vores udviklingskapacitet på vores kernemærker.

De ekstremt succesrige nye modeller inden for vores Hanse-mærke viser på imponerende vis, hvad vi kan opnå på denne vej. Med over 200 solgte både er vores nye Hanse 460 en absolut bestseller, og reaktionerne på den nyligt lancerede Hanse 510 beviser også, at vores tilgang er rigtig, slutter Runde.

Reese hilser nye modeller velkommen
Hos den danske forhandler Reese Marin i Aabenraa er de sikker på man med Hanse Yacht går en stor fremtid i møde - specielt med de nye modeller Hanse 460 og 510 som er kommet ind på markedet med stor succes fra første dag, og med den nye CEO Hanjo Runde - som kommer fra flyindustrien, så har Hanse en topledelse der allerede har haft fat i alle hjørner af værftet, og fået trimmet, og ændret til det bedre.

Fra Team Reese Marin forlyder det, værftet fik fornyelig tilført ny kapital til at sikre fremtiden og de ansatte - dette også takket være Hanjo Runde, som er den helt rigtige mand for Hanse værftets fremtid - som vi glæder os over, at være en del af - og fortsætter det har været meget kostbart at holde produktionen kørende under pandemien - noget vi som forhandlere kunne få en leveringsmæssig fordel af - og naturligvis har været glade for, men en situation som har kostet værftet mange penge

For Hanse Groups regnskabsår 2022/23 forventer direktionen en ordreindgang på mellem 130 millioner euro og 170 millioner euro. Direktionen forventer EBITDA i det lave positive encifrede millioninterval i det kommende regnskabsår.

Koncernregnskabet og koncernledelsesberetningen for regnskabsåret 2021/22 får du via linket her. 


Galleri
Udvalgte artikler *