fbpx

Hempel forlader Rusland

En af de helt store danske virksomheder i den maritime verden, Hempel - har besluttet at forlade Rusland. Hempel har meddelt at de lukker deres produktion og forretning i Rusland permanent.

Hempel var allerede få dage efter Ruslands angrebs-krig af Ukraine, ude og melde om suspendering af samtlige aktiviteter - en beslutning som altså nu følges op af et totalt exit.

“På baggrund af en strategisk gennemgang af virksomhedens aktiviteter i Rusland har Hempel besluttet helt at forlade Rusland på kontrolleret vis, og man evaluerer lige nu forskellige scenarier,” forlyder det i en pressemeddelelse fra Hempel.

300 millioner

Hempels omsætning i Rusland udgør knap 300 millioner ud af en samlet omsætning på hele 13.5 milliarder, og det kommer til at koste 124 russiske ansatte deres job. Det ønsker malingsproducenten naturligvis at gøre noget ved, og Hempels adm. dir. Lars Petersson udtaler " Vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt for at sikre fortsat beskæftigelse for vores kolleger i Rusland, og vi takker dem for deres loyale tjeneste"

Lars Petersson, ser to scenarier for sig. Enten et salg af virksomheden eller en likvidation – altså nedlukning af den juridiske enhed.

“Vi har naturligvis læst om risikoen for en nationalisering fra de russiske myndigheders side, og det er ikke en fremgangsmåde, som vi støtter,” siger Lars Petersson. Hempel har ikke været i kontakt med Ruslands myndigheder om nedlukningsplanerne.

Efter de seneste dages offentliggørelse af de rædsler hele verden er vidne til, kan man godt undre sig over, der stadig findes danske virksomheder, som ønsker at være tilstede i sådan et regime!
Kort nyt

Danmarkshistorie: I mål efter 54 dage - en vild tur!

★ Artikel

★ Både for enhver: Fem populære valg som førstebåd

World Match Racing Tour

Match Race: Jeppe Borch topper verdensranglisten - klar til...

World Match Racing Tour

KDY vil være verdens bedste Match Race klub - igen...

Kapsejlads

H-båds liga: Høj Jensen sætter barren højt

Kort nyt

IQ-Foil: Dansk U21 europamester

SailGP

Spænd hjelmen - 20 minutters action fra Bermuda

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?