fbpx

Amerikanerne frygter nye afgifter fra EU

Den amerikanske bådindustri (NMMA) opfordrer til hurtig handling for at undgå stigning i EU-gengældelsestarif på amerikanske både og motorer.

Forud for en høring i Repræsentanternes Hus i USA om Biden-administrationens handelsdagsorden opfordrer NMMA de amerikanske politikere til at indgå en aftale med EU, der skal forhindre nye afgifter på både og motorer fra USA.

Siden amerikanerne under præsident Donald Trump i 2018 indførte toldsatser på aluminium og stål, og EU efterfølgende lagde en 25 procents gengældelsesafgift på amerikanske både og motorer, har bådindustrien i USA oplevet et drastisk fald i deres eksport til Europa.

”Vores fritidsbådeindustri har oplevet et fald på 42 procent i eksporten til Den Europæiske Union siden indførelsen af amerikanske toldsatser på aluminium og stål - et forbløffende fald, som desværre kun vil blive værre, hvis Washington ikke handler hurtigt, ” udtaler Frank Hugelmeyer, præsident for NMMA.

Bliver de amerikanske toldsatser på aluminium og stål ikke fjernet, vil EU fordoble de nuværende 25 procent til en 50 procentsafgift, som vil blive indført den 1. juni 2021 på både og motorer fra USA.
Afgifterne berører hen ved 700.000 jobs og 35.000 virksomheder i den amerikanske maritime industri.
Kilde: NMMA
Kort nyt

Svenske sejlere melder Bornholmerlinjen til politiet

★ Teknik

★ Sensorer kan fortælle alt

Sejlsportsliga

Ligaen har kurs mod Sydfyn - med flere både på startlinjen

Kort nyt

Højskole og sejlklub slog sig sammen i sommerferien

Kapsejlads

E-jolle: Søren Johnsen vinder Master EM

Kapsejlads

Team Hansen ude at lege med de store - se video

Kort nyt

Aabenraa Sejlklub fejrer 100 års-jubilæum med kendt band

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?