fbpx

Nytårshilsen med fire vigtige løfter

Tempo Bådsalg på Ishøj Havn ønsker Godt Nytår til alle nuværende og kommende bådejere, med et løfte om at fortsætte kampen mod den urimelige bådskat, at arbejde for en skrotningspræmie for gamle både, at arbejde for et bådregister til registrering af både og pant i både, samt ikke mindst at afholde den succesfulde Copenhagen Boat Show i Ishøj Havn igen i år - hele fire løfter. 

Efter et travlt år med mange solgte både, så har Tempo Bådsalg allerede sat kursen for det nye år mod fire vigtige waypoints, der skal gøre det nemmere og billigere at handle båd og at være bådejer.  Et af de vigtigste mål er fortsat at kæmpe sammen med den maritime brancheforening Skib og Båd, om at overbevise politikerne om at den helt urimelige bådskat (statsafgift på kaskoforsikringer, red.) skal afskaffes.

Skrotningspræmie til udtjente både
Et andet mål er at få etableret en fond eller anden form for finansiering af en skrotpræmie, så der kan blive ryddet op i alle de gamle udtjente både der fylder op i havnene og især på landpladserne, så der bliver plads til nye både og alle de nye sejlere, der i øjeblikket står i kø for at købe båd, men som har svært ved at finde en havneplads til båden. En skrotpræmie vil være et incitament til at skrotte sin gamle båd og bådplads, når man alligevel ikke længere bruger sin båd. Mange af disse både ligger bare og forfalder og skæmmer havnene.

Bådregister til tryg og sikker handel med brugte både
”Vi vil også kæmpe for, at der bliver etableret et bådregister for fritidsbåde, hvor man kan registrere fritidsbåde og hvor der registreres pant i båden. Det vil være en klar fordel af have sin båd registreret, når man vil sælge båden, fordi det gør det nemmere at handle brugte både og giver samtidig køberen en større tryghed mod skjult pant,” fortæller Henrik Jørgensen, Tempo Bådsalg.

I Norge har man i øjeblikket stor succes med et nyt Skipsregisteret for fritidsbåde fra 7 til 15 meter, der drives af Redningsselskapet Småbådregisteret og Sjøfartsdirektoratet, hvor der også registreres pant i bådene. Når en registreret båd handles, og der skal etableres et nyt lån i båden, så skal dokumenterne om pant i båden blot sendes til banken som sikkerhed, før den udbetaler nye lån.

Flydende bådudstilling igen i sensommeren 2021
”Vi måtte desværre udsætte Copenhagen Boat Show i 2020, efter myndighedernes anbefalinger angående Covid-19. Det havde de over 100 udstillere forståelse for, og har sagt, at de er klar igen i år, hvor den landsdækkende flydende bådudstilling bliver gennemført i Ishøj i sensommeren. Her bliver der masser af både og udstyr at kigge på i den første danske bådudstilling i to år,” lover Henrik Jørgensen på vegne af Copenhagen Boat Show.
Seneste nyheder

Tursejlads

Aggressive spækhuggere skal bekæmpes med nye metoder

The Ocean Race

Bouwe Bekking tilbage - interview...

★ Interview & Portræt

★ Mod en biocidfri fremtid

Sejlsportsliga

Ligaen skyder Sjælland Rundt Sailing Week i gang

The Ocean Race

Ocean Race: På vandet med en IMOCA – se video

The Ocean Race

Franske Guyot vinder kapløb med tiden

Kapsejlads

Interview: Hurtigere rute rundt om Fyn?

★ Artikel

★ Brint banker på som grønt brændstof til søs

Udvalgte artikler *