Super-yacht lanceres med nyt miljøvenligt koncept

Dixon Yacht Design lancerer en imponerende 121 fods yacht, der genererer energi under sejladsen

Den nye 121 fod Project Fly designet af Bill Dixon i Storbritannien vil blive bygget i kompositmaterialer, der indeholder det miljøvenlige AmpliTex. Dette materialevalg med naturlige fiber vil reducere CO2-udslippet i forhold til at anvende kulfiber.

Og endnu et miljøvenligt tiltag: Den forventes at blive udstyret med samme energibesparende teknologi som sin storesøster, Project 175, så batterierne om bord ikke oplades af en dieselmotor, men i stedet af en teknologi, der minder om den, vi kender fra hybridbiler. Skruen vil under sejladsen snurre rundt og genvinde energi, der opsamles lydløst og uden emissioner.

Den 37 meter lange yacht har luksuriøs moderne styling overalt og ekspansive vinduer, der kan slippe masser af naturligt lys ind. Designet byder på en rummelig master-kabine med direkte adgang til både terrasse og havet samt tre gæstekabiner og besætningskabiner, der ligger agter. Yachten har desuden en stor salon i åbent plan og en fly bridge, hvorfra man kan nyde havudsigten.

Der er så til gengæld ikke satset på at designe en racer med avancerede sejlhåndteringssystemer og komplicerede løftekøl – i stedet har Dixon-teamet haft som mål at reducere omkostningerne med en mere pragmatisk tilgang til designet og skabt en komfortabelt sejler med et moderat sejlareal og god indvendig volumen og rigelig dækplads.

Salgsprisen er endnu ikke oplyst.
Kort nyt

Efter toårig bevilling til Skoleskibet Georg Stage er...

Kort nyt

Rolex World Sailor of the year kåret 

Kapsejlads

Stor - men helt naturlig udskiftning på Sejlerlandsholdet

Kapsejlads

ILCA VM: AP oppe hele første dag

★ Test af sejlbåde

★ Test af Scandi 42: Moderne old fashion dækssalon cruiser

America's Cup

Alinghi's back - Bertarelli smider checken...

World Sailing

Kim Andersen: Anke mod frifindelse afvist

Udvalgte artikler *


Produktnyt