Quornings nye lillesøster får premiere i Fredericia

Den nye lillesøster får verdenspremiere på Boot Düsseldorf i januar, og måneden efter er der Skandinaviens-premiere på Boat Show i Fredericia.

- Det er måske lidt atypisk at downsize – trenden på markedet har i mange år været den modsatte. Men vi har store forhåbninger til 25'eren, som vi mener kan få et nyt og yngre publikum i tale, fortæller indehaver Jens Quorning.

- Der er et voksende segment, hvor det at sejle er noget man gør sideløbende med at spille golf, køre motorcykel, rejse med videre. Og der rammer en trailerbar trimaran til omkring 660.000 kroner givetvis godt ned, vurderer Jens Quorning.

Meget tyder på, at han har ret. I al fald har værftet allerede nu, hvor den nye model stadig er under udvikling, solgt 11 eksemplarer af Dragonfly 25.

I det hele taget er al snak om krise for længst forstummet på værftet, som buldrer derudaf. Cirka hver ottende arbejdsdag forlader en ny båd værftet, og 95 procent af produktionen går til eksport.

Faktisk har Quorning siden starten i 1967 udviklet sig fra en niche-producent til Danmarks næststørste bådværft.

- Det er en fantastisk udvikling. Den konservatisme, der tidligere prægede bådmarkedet i ind- og udland, er kraftigt på retur, konstaterer Jens Quorning med henvisning til sine foldbare trimaraners voksende popularitet.

Fredericia Boat Show finder sted den 27. februar-1. marts og 5.-8. marts 2015. Se mere på www.boatshow.dk.

 Kort nyt

Krydstogt i danske farvande til sommer

Kort nyt

Vinteropbevaring: Bådejere i klemme

★ Tursejlads

★ UFO’er til søs: Hvor farlige er de?

World Sailing

Faktacheck påviser usandheder: Natorp kommenterer

Udvalgte artikler *


Produktnyt