fbpx

Altt for sjöen nærmer sig - forventer 60.000 besøgende

Inkluder i Newsletter: Ja

Allt för sjön i Stockholm har kridtet sejlerskoene og byder igen i år velkommen over to lange weekender her i marts måned, hvor hele 14 modeller af de udstillede både bliver vist frem for første gang, og en forventning om ca. 60.000 besøgende.

Rammen er igen Stockholmmessen, hvor blandt andre storforhandleren Marindepån fremviser syv nye modeller. Udstillet er også den svenskbyggede Arcona 50, og der vil være nyheder fra Nimbus Group og Targa Boats.

- Vi er Sveriges største og mest populære bådmesse. At udstillere vælger at medbringe deres premierebåde er et værdifuldt signal om, at Allt för sjön er et godt tidspunkt til at fremvise bådnyheder for rigtig mange mennesker inden for kort tid, hvilket gør, at man hurtigt kan udbrede kendskabet til mærke og bådtype, siger Hanse Thorslund, projektleder for Allt för sjön. 

Marindepån vil blandt andet fremvise Navan C30 og Navan S30. Navan er et helt nyt mærke i Sverige og er en del af Brunswick Corporation. De nye både er luksuriøse runabouts med et sporty design.

En anden opsigtsvækkende svensk premiere er den eksklusive Arcona 50, som er bygget i Uddevalla. Arcona 50 blev jo som bekendt kåret som European Yacht of the Year 2024 i kategorien "Luxury cruiser" på Boot Düsseldorf.

- Arcona 50 er en performance cruiser, der repræsenterer det absolut bedste og mest eksklusive i bådverdenen, og som samtidig er fremstillet i bådindustriens svenske mekka på vestkysten. Det er vi selvfølgelig meget stolte af. Arcona Yachts er en båd af højeste kvalitet. Det er en fantastisk mulighed for at vise vores flagskib frem for hjemmepublikummet i Stockholm på messen, siger Fredrik Malmqvist, administrerende direktør for Orust Quality Yachts, som ejer Arcona Yachts og Najad.

Blandt de større udstillere på Allt för sjön finder man også Nimbus Group. De vil være klar med bådnyhederne Nimbus W11, Axopar 29 XC, Alukin Ocean Air 8 og Alukin C 770. En anden udstiller er Targa Boats som er fremstillet i Vaasa i Finland. De vender tilbage år efter år for at vise sig selv og deres både som har premiere frem på Allt för sjön. På årets messe vil der være tale om Targa 41.

- I år er der overraskende mange premierer i betragtning af, hvordan markedet ser ud i dag. Bådbranchen havde et fantastisk salg indtil 2022. Og i 2023 indhentede den økonomiske virkelighed os efter pandemien. Så det har klart været et hårdere år for bådbranchen. Derfor er det glædeligt, at vi har så mange premierer på messen i år, siger Hanse Thorslund.

Som tidligere vil det også bugne med bådudstyr, lige som der vil være foredrag og andre begiveheder.

Sidste år gennemførte svenskerne SM-finalen i E-kapsejlads under bådshowet og den event gentager man i år med finale den 10. marts. Det vil også være muligt at afprøve VR-kapsejlads i en Americas Cup-simulator.

For at fremme udvikling og innovation i bådbranchen er der blevet indstiftet en prisuddeling - Allt för Sjön Awards 2024 – hvor der i øjeblikket er omkring ti nominerede. Blandt andet en kun 40 kilo tung (+ 25 kg batteri) ECO-Jet fra E-Watercraft, der også bliver udstillet - se den i galleriet herunder.

Alt for søen foregår over to lange weekender, 7.-10. marts og 14.-17. marts.

For mere information klik her. 

 
Udvalgte artikler *