fbpx

Boat Show: Nye spændende tiltag for de unge

Når Boat Show slår dørene op ultimo februar er det også med fokus på næste sejler-generation. En række skoler med maritime tilbud gæster ”Ungdommens eftermiddag” torsdag den 28. februar. på Fredericia Boat Show, hvor der forventes hundredvis af unge i alderen fra 13 til 18.

Gratis adgang

Målgruppen har fri adgang til dagen, der arrangeres i samarbejde med Ranum Efterskole College, Skolerne i Oure Sport & Performing Arts, samt Hou Maritime Idrætsefterskole og Samsø Efterskole. Desuden er landets øvrige aktører og efterskoler med maritime profiler og tilbud inviteret til at deltage.

Nogle af aktiviteterne foregår i Boat Show’s 300 kvadratmeter store bassin, hvor der blandt andet er demonstration af en redningsflåde og oppustelige veste samt diverse konkurrencer. Uden for MESSE C og på standen kan man kigge nærmere på Ranums nye AIRA 22 skolebåde, som skolen har købt fem af med støtte fra Nordeas Kystpulje.

På scenen kommer en række spændende foredrag og indlæg rettet mod det unge publikum. Eventyreren Christian Liebergreen fortæller om sin solo-jordomsejling, et sejlsportstalent fra det danske sejlerlandshold beretter om sin OL-drøm, og man kan høre om skoleskibet Marilyn Anne. Thomas Veber giver drømmene et puf under overskriften ”Hold kæft og sejl”, og to tidligere Ranum-elever beretter om deres forestående eventyr ombord på en Luffe 54. Foredragene er arrangeret af Oure og Ranum. Mens eleverne hører indlæggene, deltager underviserne i øvrigt i et sikkerhedsseminar med besøg fra Søfartsstyrelsen.

- Vi ønsker, at endnu flere unge opdager glæden ved at sejle, og vi véd, at mange elever på maritime forløb fortsætter med sejlads i en eller anden form. Vi vil gøre de unge besøgende bevidste om, at skolerne tilsammen har en meget bred vifte af tilbud, uanset om man søger et efterskoleophold, en gymnasial sejladslinje, et sommerkursus eller andet, fortæller lederen af Oures sejllinjer, Jesper Henriksen. Han mener, at sejlads giver store faglige og mennesk elige kompetencer, og det beretter han om på scenen begge weekender, mens kollegaen Jesper Radich fortæller om ”Fra Oure til Americas’ Cup”.

Ifølge Olav Storm, forstander på Ranum Efterskole College, findes der masser af kurser og forløb inden for bl.a. sejlads, kite- og windsurfing, kajak etc., samt at fokus på de forskellige skoler varierer fra hyggesejlads, over langturstogter til konkurrence og fart. Der er med andre ord noget for enhver smag.
- Jeg håber, udstillerne spiller med og tager godt imod de unge – måske også ved at profilere særlige produkter eller aktiviteter på dagen. Det er jo trods alt fremtidens kunder, som indtager MESSE C denne dag, fastslår Olav Storm.

Messekatalog

Sammen med magasinet BÅD som udkommer i morgen torsdag, der får du årets Messekatalog til Fredericia Boat Show som altså finder sted den 22.-24. februar og 28. februar-3. marts 2019 i MESSE C Fredericia.

Er du ikke abonnent, så kan du allerede fra i dag købe udgave i elektronisk form, og med ganske få klik har du magasinet leveret i din indbakke.

Er du print- eller e-abonnent, så logger du blot ind og læser til den helt store guldmedalje.

Rigtig god fornøjelse.

ranum

Ranum Efterskole College slår et slag for sejlsportens glæder på Fredericia Boat Show. På skol ens stand kan de besøgende for første gang se et ægte koralrev udstillet. Ranum har gennem to år opbygget et speciale inden for Coral Restoration, og en gruppe elever er netop vendt hjem fra en rejse til Costa Rica og Bonaire, hvor de har arbejdet sammen med forskere om bevaring af koralrevene. Desuden kan gæsterne også melde sig til et prøvedyk i det store bassin, og få en smagsprøve på det blå eventyr under havet.Seneste nyheder

Ainslie og Team GBR i big hit - se video

★ Cruising i rekordfart - på tre ben

Sail GP: GP for Giga Potent


SailGP

Vejrguderne ubarmhjertige – hvor er det ærgerligt...

SailGP

Ainslie og Team GBR i big hit - se video

★ Artikel

★ Cruising i rekordfart - på tre ben

SailGP

Sail GP: GP for Giga Potent

SailGP

Lokale sejlklubber får besøg af de 'store rockstars'

Kapsejlads

Contender: Armbrust skal forsvare titlen på Attersee

SailGP

Nathan Outteridge - back in the game

Tursejlads

Ny rekord for antal gæstesejlere til solskinsøen

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?