fbpx

Fredericia Boat Show: Seje piger på podiet

Inkluder i Newsletter: Ja

OL-bronzevinder, modig eventyrer og kernefamilie på langfart er blandt trækplastrene på scenen under Fredericia Boat show 2017. Fredericia Boat Show har altid en lang række underholdende, kendte og inspirerende personligheder på scenen, og 2017-udgaven bliver ingen undtagelse. Blandt de foredragsoplevelser, som de besøgende kan se frem til, er indlæg fra tre markante kvinder, som på hver deres måde skiller sig ud.

Anne-Marie Rindom er den ”klassiske” konkurrence-sejlsportsprofil. Hun har gennem de seneste syv år kæmpet og trænet hårdt for at etablere sig i verdenstoppen af Laser Radial klassen.

RindomVM

Rindom blev i 2015 Verdensmester i Laser Radial. Otte måneder senere blev det til en OL bronze medalje. Mød hende på Boat Show i Fredericia.

Indsatsen har i den grad båret frugt – en række enestående resultater kulminerede foreløbigt med en OL-bronze medalje i Rio i sommer, og Anne-Marie Rindom har slået sit navn fast som verdensklasseatlet.

Søndag den 5. marts klokken 14.00, på Boat Show's finaledag, fortæller OL-bronzevinderen om sin vej til toppen; om hård fysisk træning, tilpasning af kost og ernæring samt mentaltræning. Og om det næste store mål: Guld ved OL i Tokyo i 2020.

Forfølger den store drøm

34-årige Vibeke Svenningsen fra København har en markant anden baggrund end Anne-Marie Rindom, men ikke desto mindre er hendes projekt både inspirerende og modigt. Hun vil nemlig bevise, at man kan forfølge drømmen om en jordomsejling, selv om man ikke har sejlet hele livet eller har forberedt sig i årevis.

En aften hjemme i lejligheden på Vesterbro i København tog hun en spontan beslutning om en jordomrejse til søs. Hun ville udfordre sig selv – og ”almindelige” eventyr i udlandet havde hun prøvet af flere omgange.

Så om få måneder drager Vibeke ud på en jordomsejling som skipper på egen båd og med minimal sejlerfaring i bagagen. Lørdag den 4. marts klokken 12.00 og klokken 15.00 fortæller hun på Boat Show om sine forberedelser til turen og om, hvordan man på kort tid realiserer drømmen om en jordomsejling uden nogen videre sejlerfaring og med et beskedent budget.

På langfart med familien

Det kræver også mod og megen planlægning at gøre som Malene Wilken, nemlig at putte mand og to små børn i en båd og bruge to år på at sejle til Middelhavet – og retur. ”Kast fortøjningerne og tag med til Middelhavet” hedder foredraget med Malene Wilken, som har skrevet to bøger om turen.

 uploads 14133 Malene Wilken morgen i Amalfi

Morgen i Amalfi.

Langfarten i deres Vindö 40 krævede års forberedelse – men det var det hele værd, understreger Malene Wilken og hendes mand Lasse Jarl, som også er med på scenen. ”Når man bor på båden, er man tæt på naturen og på hinanden. For os er båden lig med frihed”, lyder det fra parret, som på de to Boat show-søndage (klokken 13.00) går på scenen og beretter om nogle af de glæder og udfordringer, der følger med, når man sejler på langfart med familien.

Fredericia Boat Show finder sted den 24.-26. februar og 2.-5. marts 2017. Se mere på boatshow.dk.

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Kapsejlads

Nations VM: Finalen Live kl. 13:45 - se highlights fra Semi

Kapsejlads

Godt sømandskab overvinder det vildeste havari

Kapsejlads

Nations VM: Live fra semifinalerne - kl. 12:45

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Tursejlads

De gør op med skræmmehistorier: Anna og Rebecca sejler jorden...

Udvalgte artikler *