North Sails støtter klassebådene i Danmark

En af de opgaver, North Sails prioriterer højest, er den løbende udvikling af konkurrencedygtige sejl til de klasser, der på mange måder udgør rygraden i dansk sejlsport. Det er en løbende proces, hvor sejlloftet dels på baggrund af tilbagemeldinger fra sejlere i klasserne, dels på baggrund af 2-båds test og dels på baggrund af erfaringer hentet fra lignende både andre steder i verden, forsøger at gøre sejlene bedre og bedre. Ydermere holder North Sails konstant øje med, hvad der sker af teknologiske udviklinger i de materialer, de har til deres rådighed indenfor klassereglerne for at sikre, at de altid bruger den bedst tænkelige dug til det enkelte sejl.

Ny sejldug

Som et eksempel på det sidste har North Sails for kort tid siden fået en ny super dug til deres rådighed. Det er North Sails egen Radian Oly dug, der er opbygget, som den almindelige Nordac Radian dug, men Oly dugen er blevet coated, så den er endnu mere stabil.

"Vi har eksempelvis brugt den i udviklingen af et nyt storsejl til X-99, og resultatet må siges at være overordentlig succesfuldt. Dugen optager kræfterne fra den hårde skødning og det flade trim super flot, og vi er sikre på, at kunderne udover et rigtigt hurtigt sejl, også får et storsejl med væsentlig længere levetid end med det almindelige polyester dacron sejl. Baseret på disse erfaringer, har vi besluttet også at anvende Radian Oly dugen og layoutet i ScanKap 99 og BB10 storsejlet. Det gav pote, da både med Radian Oly storsejlet begge blev Danmarksmestre i 2012 i hver deres klasse", lyder det fra North Sails.

Det er vigtigt for North Sails, at de har en tæt kontakt til sejlerne i de enkelte klasser, og derfor inviterer sejlloftet dem til Messe i Fredericia. North Sails forærer 20 fribilletter til udvalgte klasser, og det eneste, sejlerne skal gøre, er at sende en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvor man fortæller, hvilken båd man har, og hvor North Sails skal sende billetten hen.

"Er man forhindret i at besøge messen, er man altid velkommen til at ringe eller skrive til os. Vi er altid glade for at få tilbagemeldinger og idéer fra sejlere i klassebådene, fordi de udgør fundamentet for vores udviklingsarbejde. Så opfordringen skal lyde – har du synspunkter, så lad os det vide", lyder oprfordringen fra North Sails.Seneste nyheder
Kort nyt

MiniTransat 2021 usikker: Svensker kæmper videre

Vendée Globe

HUGO BOSS med skipper Alex Thomson udgår...!

Kort nyt

Jules Verne: Team Gitana afbryder rekordforsøg

Kapsejlads

Round Denmark Race Inshore 2021 - tilmeldingen åben...

Vendée Globe

Regnskabets time - vi gør status inden de brølende 40'ere...

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Utzon spidsgatteren nuttede ”Snuller” - en...

Kort nyt

BÅD 566: Årets store vinterudgave - på gaden nu

Kort nyt

Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2

America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se videoSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder