fbpx

Sehested & Co fandt aldrig rytmen i New Zealand

Related Articles: Skuffende dag for Sehested & Co. - det er 'game over'
Inkluder i Newsletter: Ja

En skuffende lørdag blev desværre fulgt op af endnu en skuffende søndag, hvor det danske SailGP team med Nicolai Sehested som skipper stødte ind i flere udfordringer – udfordringer som placerer teamet uden reel mulighed (dog teoretisk, red.) for at nå den forjættede finale i San Francisco, hvor der i én enkelt finale-sejlads dystes om 1 million US$.

 Sehested udtaler søndag i en pressemeddelelse "Vi er skuffede. Vi har netop haft en debriefing, hvor vi prøvede at finde ud af, hvorfor vi ikke kunne gøre de ting, vi gerne ville derude. Vi forsøgte at ændre et par ting efter i går – og selvom vi var bedre på nogle områder, kunne vi bare ikke gøre det rigtigt i dag."

Og skipper Sehested indrømmer: "Vi var lidt uheldige med, at vores skærm ikke fungerede under 4. sejlads, hvilket betød, at vi fik en ”boundary penalty”, uden at vide det. Da vi endelig fandt ud af det, måtte vi gå fra at ligge i spidsen til sidstepladsen. I et felt, der er så stærkt, er det svært at komme tilbage. I femte sejlads fik vi bare ikke tingene til det niveau, vi skulle."

Det danske team slutter samlet på en skuffende ottendeplads efter en række frustrerende sejladser, hvor tekniske problemer og underpræstationer betød, at indsatsen blev en skuffelse.

Manglende træning skaber udfordringer
Flere af holdene tog hul på eventen i Christchurch uden træning, da der var udsigt til for hård blæst under den sædvanlige træningssejlads fredag. ”Det er klart, at manglende forberedelse og opvarmning ikke fungerer for os,” siger Sehested. "Denne tid på året er svær i Danmark, hvilket betyder, at det ikke er den store mulighed at sejle derhjemme. Derimod kan de andre hold hernede sejle hele tiden." Sehested fortsætter: ”Vi skal finde ud af, hvordan vi kan forberede os bedre til San Francisco. Hvis vi ikke kan begynde på samme niveau som de andre hold, ender vi i problemer. Jeg har ikke svarene lige nu, men jeg finder dem.”

Selvom det statistisk set stadig er muligt at komme i finalen i sæson 3 sidste stævne i San Francisco ser Sehested den næste event som en perfekt mulighed for at træde ind i sæson 4 og skyde den af på alle parametre. "Når feltet sejler, som det gør, tror vi ikke, det er realistisk for os at nå finalen i år," forklarer han. "Men San Francisco er vigtig. Vi forsøger at blive bedre, især i stærk blæst, og derfor er det en fantastisk mulighed for at komme hurtigere fra start i vores plan for Sæson 4."

Det canadiske SailGP-hold blev, som vinder af sin første event nogensinde, hyldet for sin sejr i New Zealand, et hold som det danske team faktisk ligger ét point foran i den samlede stilling i sæson 3.

Slutstillingen i New Zealand

1. Canada SailGP Team
2. New Zealand SailGP Team
3. Australia SailGP Team
4. Emirates Great Britain SailGP Team
5. France SailGP Team
6. United States SailGP Team
7. Switzerland SailGP Team
8. Denmark SailGP Team presented by Rockwool
9. Spain SailGP Team

 samletsailgp stilling


Galleri
Seneste nyheder

Kapsejlads

Harboe Cup: Et fantastisk sensommerstævne

Kapsejlads

Knarr DM: Rent 'North Sails' podie

Kort nyt

Redningsbåd pensioneres uden afløser: Frygter det kan koste liv

Kapsejlads

X Stars vinder X-Yachts Star meeting

World Match Racing Tour

WWMRT: Svensk dominans - 'Wings' tager dobbeltsejr Skovshoved

World Match Racing Tour

WWMRT: De tre danske teams videre til ’semi’…

Udvalgte artikler *