fbpx

Skuffende dag for Sehested & Co. - det er 'game over'

Related Articles: Afrigning af Canada's vinge går helt galt - se video!, Alle ni både er klar - dog uden den store vinge, Alles øjne rettet mod top-3

Inden stævnet i New Zealand var der en teoretisk mulighed for det danske team som kunne nå den gyldne finale, hvor der sejles om 1 mio. US$ i San Francisco i starten af maj måned.

Træningsdag aflyst
Den faste træningsdag fredag, blev aflyst på grund af voldsomme vindstød i området, og arrangørerne skulle nødigt opleve det samme som for ca. 1 måned siden, hvor det gik galt under afrigning af den canadiske båd.

Om det var manglende træning på vandet ud for Christchurch i New Zealand skal vi ikke kunne sige, men serien 7-8-8 ud af de ni både i lørdagens tre sejladser gør det til ’game over’ i den samlede stilling for det danske SailGP team med skipper Nicolai Sehested om bord.

Dagens tredje sejlads placerede det danske team sig i realiteten sidst, da den Australske båd med Tom Slingsby måtte udgå på grund af tekniske problemer. Her på redaktionen kan vi ikke mindes en serie i den ende af scalaen i teamets historie - og den har da også sin forklaring.

Sehested udtaler efter lørdagens sejladser: "Det har været en dårlig dag for os. Vi havde det godt med at gå på vandet, men vi havde problemer med vores vingesejlet hele eftermiddagen, hvilket gjorde det meget svært at kontrollere båden." og fortsætter "Vi havde en god første del af det første sejlads, så begyndte vingen at give os problemer. Vi kunne ikke rigtig sætte nogen form (trimme, red.) vingen - så vi faldt blot ned gennem feltet."

Sehested slutter "Vi troede, vi fik det ordnet til det anden sejlads, men vi kunne bare ikke kontrollere båden godt og havde for mange ’styrt’. Vi skal se på dataene og finde ud af, hvor meget af det vi kan få ændret til i morgen."

Leverede på hjemmebanen
Til gengæld må vi bare løfte på sejler-kasketten og bøje os i støvet for en suveræn indsats af Peter Burling & Co. som med serien 2-1-2 bare indfriede de mange tilskuers forventning big-time, og blev taget i mål under stort applaus – huende og ellevilde tilskuere.

Stillingen efter førstedagen i New Zealand

New Zealand SailGP Team – 28 point
Canada SailGP Team – 24 point
Emirates Great Britain SailGP Team – 23 point
France SailGP Team – 21 point
Australia SailGP Team – 18 point
United States SailGP Team – 16 point
Switzerland SailGP Team – 14 point
Denmark SailGP Team præsenteret af ROCKWOOL – 10 point
Spain SailGP Team – 8 point

Havne

Bøgeskov Havn - en af mange, melder klar til sejlerne

Kort nyt

Sejlklubben Rødvig Stevns trænede i svømmehallen

Kapsejlads

Overvældende weekend for J/70-sejlerne

The Ocean Race

Voldsomt vejr kostede hovedskade

Kort nyt

Hvem skal drive medlemsrestauranten i Sletten Baadeklub? 

★ Interview & Portræt

★ Producerer fremdrift til sejlbåde på alle verdenshave

Kapsejlads

Rindom hædres for Årets Sejlsports-præstation

Udvalgte artikler *