fbpx

Sehested & Co. slutter på podiet i Plymouth

For første gang i teamets historie nåede Nicolai Sehested og Co. det forjættede land, hvor de tre bedst placerede teams efter fem indledende sejladser, dyster i en "winner takes it all" finale.

Det var under yderst vanskelige forhold det hele blev afgjort, og i de indledende var det med marginalerne på danskernes side  En straf til Sir Ben Ainslie med under 100 meter til målstregen i femte sejlads kostede den britisk sejler finale-deltagelsen, som derfor gik til Sehested. En styrbord / bagbord mod Slingsby vurderede umpirerne til en straf, og som Ainslie efterfølgende udtrykte - noget han bestem ikke var enig i (sjovt nok)...

Finalen blev sejlet i meget springende og svag til jævn vind, og det handlede derfor om at finde trykket, og holde F50'eren flyvende.

På et tidspunkt så det rigtig godt ud for den danske båd - ja den førte ligefrem finalen med flere hundrede meter, men en vending lige inde sidste topmærkede kostede føringen til en flyvende Burling og Team NZL som skulle have plads ved mærket. Herefter så Team NZL sig ikke tilbage, og inden den danske på fandt farten igen, havde de også lukket Slingsby ind i gamet.

"Vi er selvfølgelig enormt stolte af, at vi endelig lander den podieplacering, men lige nu fylder ærgrelsen også lidt, da vi lå rigtig godt til i finalesejladsen. Men om et par timer, så er jeg sikker på, at det bliver stoltheden, der fylder," siger den danske skipper, Nicolai Sehested.- og fortsætter

"Vi sejlede alt, hvad vi kunne i dag efter en lidt skidt start på grand prixet lørdag, og det resulterede heldigvis i den første podieplacering nogensinde for os. Men fremadrettet kan vi nok ikke regne med at lave tre andenpladser i træk, og det er derfor det er så vigtigt at sejle stabilt og ikke lave de der bundplaceringer, for det kræver så meget at komme ud af det igen," slutter  Nicolai Sehested.

En meget svær finale - men det danske team viste rigtig gode takter, og sluttede stævnet i Plymouth på tredjepladsen - teamets første podieplacering. 

I den samlede stilling ligger det danske team nummer fem ud af de ni deltagende både.

 
Kort nyt

Aabenraa Sejlklub fejrer 100 års-jubilæum med kendt band

Kapsejlads

Øhavet Rundt melder klar for 52. gang

★ Tursejlads

★ Fjällbacka og Fjällbacka Skærgården - et 'must'

Kort nyt

Tall Ship: Her er de frivillige også i fokus

Surf

Waterz kan godt bruge flere hænder - er du frisk?

Kort nyt

Speedbåd i knibe på ukendt position

SailGP

Inviterer skoler til sejlads på Peblingesøen

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?