Modelskib søsatte sejlerkarrieren - læs portræt af Jan Ebert

Jan Ebert var som journalist på det nystartede Bådnyt i halvfjerdserne med til at præge sejlsporten med sine mange artikler, og prøvesejladser af nye både, da interessen og nybyggeriet af både i glasfiber for alvor blomstrede. Han var dengang også idemand til den stadig populære Molich 10 meter.

Jan Ebert har netop rundet 75 års mærket på livets bane og er stadig en aktiv sejler, der både sejler tursejlads med familien i en Dehler 41 og er regerende klassemester i Molich 10 meter. I halvfjerdserne var han desuden en meget flittig sejlsportsjournalist på Bådnyt, Båden i Dag samt Sejl og Motor.

Sejlsportsjournalistikken er for længst lagt på hylden, og i dag kender de fleste sejlere nok bedst Jan Ebert som forfatter af en række hovedværker i dansk litteratur om sejlsport. Især er Jan Ebert kendt for hovedværket ”Danske Lystbåde I og II”, der er den bedste og mest omfattende dokumentation af udviklingen i dansk sejlsport, bådtyperne, danske bådebyggere og danske konstruktører. Nogen kalder endda værket for ”BOGEN”. I alt ni bøger har Jan Ebert skrevet om sejlsport.

Læs hele artiklen ved at klikke på billedet herunder

...

Vil du læse mere? Log ind
Bliv abonnent og få fuld adgang til vores artikler
Ønsker du Båd Magasinet ? Se hele udvalget af abonnementer


Kapsejlads

ILCA VM: Kan Rindom køre den hjem på rutinen? 

Kapsejlads

Se de vilde Vegvisir Race Nyborg 2022 baner

Bådudstillinger

Boot Düsseldorf skærper reglerne for adgang

Kort nyt

ARC-sejlere i kamp mod plastikforurening med droner   

Kapsejlads

TJV: Ultime-podiet på plads   

Kort nyt

Film: Sejleren, der aldrig forlod sin båd - premiere fredag

Surf

Surf-veteran sætter ny verdensrekord...

Udvalgte artikler *


Produktnyt