Vegvisir Race – set fra den lange rute

Related Articles: Dramatisk nat i Vegvisir - båd taber køl og kæntrer, Har Vegvisir Race knækket koden for fremtidens kapsejlads?

Bådmagasinet deltog, da Vegvisir Race for anden gang sendte en broget flok shorthanded-sejlere ud på et stort eventyr i farvandet syd for Sjælland og Fyn. Det blev intense 41 timer til søs, 225 sømil med ups and downs, og kun fire hænder til det hele. Her er historien om vores Vegvisir Race, fortalt fra en lille Seascape 24.  Hvis du ikke kender Vegvisir Race, så er det et anderledes og måske mere tidsvarende bud på hvad en kapsejlads kan være i 2019, og har oplevet stor vækst og interesse på ganske kort tid. 141 både var tilmeldt, 96 startede, 74 gennemførte, og der var deltagere fra hele otte nationer.

as veg19 2904 1

Foto: Ana Sutej/Seascape

Double- og singlehand
Vejrmeldingen lød på en del hårdt vejr, måske det skræmte en del fra at starte. I virkeligheden blev vindstyrken sjældent over 10 sekundmeter, og dermed blev det ikke noget drama ligesom sidste år, hvor flere kom galt afsted i det brutale vejr.
Man kan sejle enten doublehand eller singlehand. For doublehand-sejlerne var der tre baner at vælge mellem – 86, 152 eller 225 sømil. Singlehandsejlerne sejlede i år en bane på 86 sømil.
...

Vil du læse mere? Log ind
Bliv abonnent og få fuld adgang til vores artikler
Online
39,00 / mdr

Du får pr. måned:

  • Alle online artikler
  • Alle online magasiner
  • Medlemstilbud i shop
Online + Magasin
41,58 / mdr

Du får i 12 måneder:

  • 8 udg. af Magasinet BÅD til døren
  • Alle online artikler
  • Alle online magasiner
  • Medlemstilbud i shop
Ønsker du Båd Magasinet ? Se hele udvalget af abonnementer


Seneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen