BÅD 544: November udgaven udkommet

Så er vi på gaden med seneste udgave af magasinet BÅD.

Som de første herhjemme har Øyvind Bordal talt med Christian Lerche om hans nye stilling i Dansk Sejlunion. Det er der kommet et spændende og interessant interview ud af – og så er WOW (Women on Water, red.) kommet for at blive. Et super fedt initiativ, som vi har set nærmere på, et initiativ som sammen med andre faktorer, danner baggrunden for Øverups optimisme, som du kan læse om i hans leder her i artiklen.

Vi har også set på Foiling. Hvad pokker er det for en størrelse? Det breder sig til flere og flere. Hvad kan det egentlig bruges til, og ikke mindst – hvordan ser fremtiden ud?

Vi er på tur – vi Gør Det Selv – vi tester både, med sejl og motor. Kort sagt alt hvad der skal til en om gang ægte fordybelse i den maritime verden.

Køb magasinet i din kiosk, hvor bladsortimentet er i top, eller som e-version her på sitet.

Julegave tilbud?

Med under to måneder til juleaften, så kan vi ikke løbe fra tiden nærmer sig for at finde på 'årets maritime julegave'. Slå to fluer med et smæk. Få magasinet ind ad døren, og en super fed gave og smide under træet.

Husk - vores julegave tilbud, gælder også for eksisterende abonnenter. Vi opskriver dit tilgodehavende og sender gaven, du skal blot bestille og betale.

Læs mere om årets Julegave tilbud her 

-----

Gode initiativer

Oven på ”best season ever” har vi også den fornøjelse, at være vidner til yderst spændende initiativer. Der er tale om visioner, som i mine øjne kan være med til at skabe den hårdt tiltrængte vækst for sejlsporten herhjemme.

Tilbage i slutningen af september blev det første WOW stævne afholdt. Women On Water, blev mig bekendt, simpelthen det første kvindestævne af sin slags nogensinde. En kæmpe succes som du kan læse mere om her i magasinet, og en succes som jeg inderligt håber vil føre til flere stævner af samme slags. Det er et område som DIF har fokus på – kvinder i sport generelt, og det er ligeledes et fokusområde som World Sailing (tidligere ISAF, red.) også har peget på.

Henriette Koch og Josefine Boel Rasmussen er de to iderige initiativtagere til WOW, og med den start vi oplevede i Sundby Sejlklub, kan det kun blive en endnu større succes. Lad os tænke i muligheder. Hvad med at WOW fik deres egne løb til Palby Fyn Cup, Sjælland Rundt, i Silverrudder eller til Vegvisir Race. Jeg kan sagtens se mulige kvindeteams skyde op i diverse sejladser rundt omkring herhjemme, og muligheden vil åbne en helt ny dimension i sejlsporten. Kære kvinder – go for it.

Afgiften skal ned
En anden, men bestemt ikke uvæsentlig ting, er regeringens forslag til nedsættelsen af afgiften på kaskoforsikringer.

I udkastet til Finansloven findes et forslag om at sænke afgiften fra de 1,34 % som den er i dag til
0,8 %. Udover det er ganske glædeligt at mange af sejlerne i gennemsnit sparer nogle tusinde kroner, så vil der også være udsigt til at branchen kan øjne vækst.

En undersøgelse, som du for øvrigt kan finde på vores website, udfærdiget af Epinion i samarbejde med Dansk Industri, Skib og Båd samt Bådmagasinet, viser tydeligt hvor skadelig afgiften er for branchen. ”Vinter-udflagningen” af både, som opbevares i udlandet, er mere skadelig end først antaget. Det koster arbejdspladser i branchen, og det er denne udfordring, der fra Dansk Industri er fokus på. Det er så hårdtslående og seriøse argumenter, at det denne gang bør lykkes at få flertallet i Folketinget til at forstå vigtigheden af reguleringen. Næste skridt bør naturligvis være at fjerne afgiften helt.

Sidst, men absolut ikke mindst, så bød jeg i forrige udgave velkommen til Christian Lerche som ny direktør i Dansk Sejlunion. I denne udgave kan du læse det første interview om Lerches visioner. Her fornemmer jeg klart ambitioner om forandring.

Hvis alle pile peger i samme retning, så er det gode initiativer som med stor sandsynlighed vil føre til vækst for sejlsporten i Danmark. Jeg krydser fingre.

God læselyst.

Søren ØverupSeneste nyheder

16 havne sammen om nyt turismefremstød

'Livline' fra Esmark til Waterz

To nye konsulentjob ledige i Dansk Sejlunion


Sailing World News