Succes for havmiljøvogtere

Forsvarets havmiljøvogtere kan fejre deres 12-års fødselsdag med en rekordstor tilgang og positiv modtagelse af begrebet havfald.

Det nytter at beskytte havmiljøet med større opmærksomhed. Det viser 12 års kampagne med et stigende antal havmiljøvogtere, hvor nu hele 22.000 havmiljøvogtere beskytter havmiljøet. Siden 2006 er antallet af olieudslip i dansk farvand mere end halveret, en positiv udvikling som også kan tilskrives havmiljøvogterne. Det skriver forsvaret.dk

– Et vågent øje fra lystsejlere, surfere, fritidsfiskere og de mange andre, der færdes på havet, er en vigtig del af årsagen, fortæller orlogskaptajn Frank Erland Jensen, der står i spidsen for havmiljøvogterkampagnen.

I år har Forsvaret samarbejdet med en række maritime foreninger, lystbådehavne og Spar Nord Fonden for at bekæmpe det såkaldte ”havfald”, der er betegnelsen for affald som bliver smidt i havet og på strandene.

Havfaldsposer

Mere end 600.000 af de rød/hvide havfalds-poser er over sommeren blevet udleveret til et stigende antal havmiljøvogtere, der aktivt har samlet plastik, dåser, chipsposer og andet affald på strande og på havet.

havfaldsposer web

– Vi er ikke en del af krigen mod plast, vi vil bare ikke have det i vores havmiljø, siger Frank Erland Jensen, som bakkes op af et stigende antal unge.

Blandt de 2.575 nye vogtere der er kommet til i år, er flere end 1.000 mellem 8 og 12 år – de såkaldte juniorhavmiljøvogtere.

Læs mere på Havmiljøvogternes hjemmeside

 Seneste nyheder

Brug båden som sommerhus

Sejltur til verdens ende

Nye ladere fra CTEK til mindre motorbåde

Vask af dit tovværk