Sejler du sikkert?

Der er så meget der kan gå galt på vandet. Men med en smule forberedelse og SejlSikkert app’en, kan du undgå de værste fælder. App’en bliver hele tiden opgraderet med nye funktioner.

Det er ikke os alle, der er supertjekkede og rutinerede sejlere, der gennemgår båden fra A til Z et par gange om året. De fleste tjekker det mest nødvendige, og vedligeholder derefter. Det er heller ikke os alle der har komplet styr på strøm og vind, og ved hvad der skal gøres, hvis der opstår uheld om bord.

SejlSikkert app'en har mange funktioner og features, der gør din sejlads nemmere og mere sikker. Du får bl.a. de nyeste strøm-og vindprognoser, nyttig sikkerhedsinformation og meget mere.

App’en kan ikke erstatte et rigtigt søkort, men er en hurtig måde at få et overblik, og en stribe gode råd til sejladsen.

Nu med Efterretninger for Søfarende

Som noget nyt har SejlSikkert app’en også fået farvandsadvarsler, skydeøvelser samt Efterretninger for Søfarende med. Dvs. at du hele tiden kan orientere dig på vandet, og f.eks. undgå at sejle ind i forbudte områder. Der følger også en signaturforklaring med.

sejlsikkert web2
Brugergrænsefladen er meget enkel. Klik på et af symbolerne, og der kommer en forklaring på, hvorfor og hvad der sker på det pågældende sted. Grafik: SejlSikkert

Derudover fungerer app’en også som et minileksikon, hvor du kan få nyttig information, gode råd og tjeklister/lettere vedligeholdelse til både sejl- og motorbåd, og ikke mindst anbefalet sikkerhedsudstyr til "mand over bord" og en guide til, hvordan du holder din redningsvest i topform.

App’en har også en grafisk fortegnelse over skibslys og dagsignaler, og en liste over farvandsafmærkninger.

Du kan også få genopfrisket manøvre- og vigeregler, og du kan grafisk se, hvordan du bedst laver en Mand Over Bord-manøvre, både for sejl og motor.

Sejlsikkert app’en har også udstyrslister til forskellig sejlads in- og offshore, og hvad en nødhjælpskasse bør indeholde, ligesom du får en guide til, hvordan du laver et nødopkald til Lyngby Radio, hvis du har en VHF-radio om bord.

Alt det og meget mere får du med Sejlsikkert app’en, der er gratis. App’en er lavet og financieret af Trygfonden og Søsportens Sikkerhedsråd, og er udviklet i samarbejde med Søfartsstyrelsen og DMI.

Du kan downloade den til din iPhone eller Android på linksne her.
Husk, at opdatere den, da der løbende kommer ændringer.Seneste nyheder

Cold Hawaii udvikler nyt event

Kapsejlads om en øde ø

Populært job besat i Korsør Lystbådehavn


Sailing World News