Seascape solgt til Beneteau

Det er endnu småt med oplysninger. Men faktum er, at Beneteau har overtaget 60% af Seascapes ejerandel. Mens Seascapes ejere Andraz Mihelin og Kristian Hajnsek beholder de sidste 40%.

Ifølge en pressemeddelelse fra Seascape beholder de deres nuværende ledelse, lokation og sine ansatte. Ligesom deres mission fortsat vil være at designe både, events og services, der forbinder mennesket med vinden og havet.

Og hvad er det så Beneteau får ud af købet? Angiveligt ønsker den franske kæmpe at positionere sig i på øverste hylde i markedet for trailerbåde. Ifølge det tyske medie Yacht skal de to værfter i samarbejde forny Beneteaus ”First” linje, der er værftets performance-cruiser-både.

Den ene af de to Seascape-ejere Andraz Mehilin skriver på sin Facebook-side:
'Due to a very unique point in spacetime the Moorish idol Fish and the Seahorse came to a belief they trust each other enough to join forces in reinventing the sailing world'. Løst oversat skriver Mehilin, at de to dyr i værfternes logoer, idol fisken og søhesten, er nået frem til, at de stoler så meget på hinanden, at de i fælles forening kan genopfinde sejlsporten.

Om det kommer til at ske vil tiden vise. Faktum er i hvert fald, at Beneteaus søhest er mange tusinde gange større end Seascapes idol fisk. Den franske gigant, der er verdens største lystbådeværft omsætter for milliarder, mens Beneteau i en pressemeddelelse oplyser at Seascape sidste år omsatte for 4,4 millioner euro. Mens Beneteau er kendt for deres ofte konservative design er Seascape kendte for det modsatte, hvilket har givet dem titlen som European Yacht of the Year to ud af tre gange.

Ifølge Yacht har de to værfter netop nu gang i et fælles projekt om yderligere en kølbåd omkring de 30 fod.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Seascape.Seneste nyheder