Alene efter båd i seks en halv time

Kim Specht er en rutineret sejler, også singlehand. Men fredag aften var uheldet ude, da han faldt over bord på ”Rattler”, en MG 26 (Castro) 1/4 tonner, i Ringkøbing Fjord.

Kim Specht skriver på facebook:

Som flere nok ved, blev vi fredag aften ramt af en alvorlig ulykke på "Rattler". Inden fejlagtige avisartikler og rygter tager over, får i en meget kort version fra mig.
Fredag eftermiddag sejler jeg alene mod Hvide Sande. Båden skal sluses ud, for med Kristians hjælp (Kims søn. Red.) at sejle til Limfjorden lørdag.

Over bord!

Kort efter Nordhage bjærger jeg sejl. Under sammenlægning af storsejl, bliver jeg slået over bord. Får fat på hækstaget, men har ingen mulighed for at komme ind i båden, da den er i fart for motor. En enkelt gang mister jeg taget i båden, men da selvstyren ikke er aktiv, sejler den en storcirkel og vender tilbage. Jeg prøver over de næste timer adskillige gange at komme om bord, men det mislykkedes.

Kamp for livet

Ca. Kl. 01.00, og efter 6.5 timer i vandet, taber jeg båden igen. Det lykkedes endnu en gang at fange båden. Denne gang fik jeg roret sparket på tværs, og fik mig kæmpet op. Da jeg er i cockpittet, kan kroppen ikke mere. Ringer til min søn, der slår alarm. Helikopter og redningsbåd finder mig 02.30.

Reddet

Bliver sejlet til Hvide Sande, hvorefter jeg blev fløjet til traumecenteret på Skejby sygehus. Jeg er nu langt om længe overført til Herning. Blodprøver, blodtryk, og temperaturen er ved at stabilisere sig. Jeg har startet genoptræning, og har taget de første 10 svære skridt med hjælp fra et par søde fysioterapeuter og et gangstativ. Jeg bliver nok nogle dage endnu, men det fysiske skal nok komme sig igen. Når det er gjort, kommer turen til at få bearbejdet den lange nat på fjorden.

Jeg er utrolig taknemmelig for at jeg kan sidde og skrive dette nu. Tak til dig Kristian, for at du fik mig hjem. Betina og Holger for jeres hjælp natten til lørdag. Hvide Sande redningsstation, helikopter, Skejby traumecenteret og intensiv og Herning sygehus.
Tak til hele min familie for at være her, og for støtten i min kamp for at vende tilbage.
Det var den korte version, og vil bare slutte af med at sige som en af mine helte.
I'LL BE BACK....
Ses snart på vandet.
Kim.

Efterfølgende har Kim fortalt, at han havde glemt at klipse livlinen på og, at det var meget svært at komme om bord på båden, da der er mange ting der er i vejen, agter på båden, og det gjorde det meget svært at komme om bord igen. Han overvejer nu at bygge agterenden om.

Nu er han indlagt på sygehuset i Herning, hvor han med hjælp fra fysioterapeuter er i gang med genoptræning. Han er ved godt mod, men hændelsen har ikke kun sat fysiske spor, de psykiske skal også bearbejdes.
Kim Specht har lover at fortælle mere detaljeret om, hvad og hvordan det gik galt, når har er blevet frisk igen.Seneste nyheder

Cold Hawaii udvikler nyt event

Kapsejlads om en øde ø

Populært job besat i Korsør Lystbådehavn


Sailing World News