Havnens dag – vælg med omhu

Havnens Dag er et tilbud til de lokale, om at komme på havnen og på havet og få en oplevelse. Arrangementerne er åbent for alle! Vild med Vand vil med ”Havnens dag” åbne klubber og havne op for danskere med en maritim drøm i maven. Vi vil give oplevelser, også selvom man ikke ejer f.eks. en båd, en kajak, sejlertøj eller redningsvest eller er medlem af en maritim klub.

Se dig godt omkring
Går dit ønske i bestemt retning, f.eks. at sejle kajak eller sejlbåd, skal du kigge dig godt for. Mange havne og sejlklubber har kun en enkelt eller to ting på programmet, så vælg din havn med omhu, alt efter hvad du vil.

Vi har taget en stikprøve i forskellige havne, og resultatet er mangfoldigt. Udover de mange sejsportsrelaterede tilbud, er er også en lang række ting, der ikke har meget med det maritime liv at gøre, som yoga, kræmmermarked, trylleshow, veteranbiler og levende musik.

I Ulvsund Sejlklub på Sydsjælland er der noget for både store og små. Her kan du blive sejler for en dag, og prøve en tur i kajak, optimistjolle, sejl- eller motorbåd. Sikkerhedsudstyr kan lånes. Husk bade- og skiftetøj.

Yachtklubben Furesøen tilbyder et intro-kursus med instruktør, som hjælper dig i gang med at stå på SUP. Du får en grundig introduktion til at stå på SUP inkl. sikkerhedsregler på 1/2-1 time. Der starter et prøvehold hver hele time. Booking sker på dagen, og vær forberedt på, at der kun er få pladser. Husk praktisk (bade)tøj eller våddragt og skiftetøj.

På Fanø er der et flot arrangement hele dagen, hvor alle aktiviteter koncentrerer sig om det maritime, inkl. et maritimt stumpemarked, prøv en motorbåd, fang en krabbe og selvfølgelig et telt med mad og drikke.

Aabenraa Sejl Club har en bred vifte af aktiviteter på vand og på land. Få en gratis sejltur på fjorden med sejl- eller motorbåd, prøv at sejle i klubbens J/80, hør Aabenraa Shantykor eller tryl med Gøgler Anton, klap en fisk og kig på veteranbiler.

Horsens lystbådehavn giver den gas på alle maritime fronter. Her kan de mindste sejle optimistjolle med instruktør eller fange en krabbe, og høre hvad søspejderne laver. De større børn og de voksne kan komme på fjorden i en J/70 sportsbåd, en H-båd eller i en stor Luffe 42.

Find din havn her
Læs mere om Havnens Dag 2018 på vildmedvand.dk, hvor du også finder en liste og kort over havne, der afholder Havnens dag. Du kan klikke på hver enkelt havn, og se hvad de tilbyder.

Lørdagens vejr ser lidt blandet ud, men temperaturen er på ca. 27 grader og vinden er i snit på syv m/sek., så en enkelt regndråbe kan næppe spolere en herlig dag på havnen.Seneste nyheder

Sailing World News