V-log: Mest sete for sejlere #7 - Den sejeste sild

I vores gennemgang af de 10 mest populære Youtube-kanaler om cruisng og langfart er vi nået til nummer 7. Kanalen hedder Untie the Lines og har power kvinden Nike i hovedrollen.

24-05-2018 14:29 Morten Brandt
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Mød tyske Nike da hun som 23årig sætter sig på en flyver og tager fra Hamborg til Panama, hvor hun har købt en forladt Reinke Super 10 alu-båd med navnet Karl. Samtidig starter hun sin V-log op, der over årene har genereret 48 episoder. Og lad det være sagt med det samme. Jeg er fan!

Sammenlignet med de tidligere anmeldte V-logs er denne klart den mest nærværende og troværdige. De første mange afsnit fortæller ærligt om de forskellige gør-det-selv-projekter som Nike og Karl må igennem før der for alvor kommer vand under kølen. Det er motoren, bunden, riggen dækket – kort sagt det meste af båden, der får en kærlig hånd. Det sker ofte i dejligt korte episoder på 5 -10 minutter. De er filmet, klippet og fortalt godt, dog er lyden ind imellem irriterende dårlig på grund af vindstøj. Man får et realistisk indtryk af, hvad der skal til for at bringe en forladt båd i en forfatning, der gør at man sikkert tør lade trosserne gå og stikke til havs. Og jeg skulle hilse at sige, at på en alu-båd med tæringshuller i bunden, så er det et stort arbejde.

Find det uopdagede
Under det omfattede gør-det-selv-arbejde bor Nike forskellige steder og møder forskellige mennesker, hvilket hun reflekteret fortæller om. Hun er ind imellem ved at give op, men hver gang minder hun sig selv om, at det faktisk ikke er så slemt, at ”makke” båd, når det foregår under tropiske forhold.

Nike holder lige nu pause. Hun er hjemme i Tyskland for at promovere en film om de første fire år. Det fremgår samtidig af hendes Youtube kanal, at Untie the Lines er første del af et større projekt, der hedder White Spot Pirates. White Spots betegner normalt uudforskede ikke optegnede områder på et geografisk kort. Hos White Spots Pirates er meningen imidlertid at skabe et community, hvor folk kan hjælpe hinanden, dele og afsøge egne white spots – altså ikke opdagede områder i et individs indre personlige livs-kort. Det behøver ikke nødvendigvis at være steder man kan besøge, men en hvilken som helst drøm man kunne forestille sig realiseret.

Tjek Untie the Lines på Youtube og læs mere om White Spot Pirates her

Untie the Lines har 53.000 følgere - De 48 episoder har i alt været vist hele 9.325.542 gange

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer