Vinden drillede ved årets første DS Grandprix

Kapsejladssæsonen blev for alvor skudt i gang, da KDY var vært for årets første DS Grandprix som blev sejlet på vandet ud for Rungsted Havn.

For landkrabber viste vejret sig fra den bedste side – for sejlere en af de værste, i sær når man skal sejle i Sundet. Øresund og højtryk er bare ikke noget godt match for sejlsport. Basta.

Store felter

Det største felt finder vi, naturligvis fristes jeg til at skrive blandt optimisterne, og hele 30 sejlere fra vort broderland hin sidan, havde fundet vej til Rungsted, hvilket betød at det samlede felt kom op på omkring 125 startende, ganske imponerende.

For 29ernes vedkommende handlede det om, at åbningsstævnet i Rungsted indgik som en del af den internationale Eurocup-serie, hvilket havde tiltrukket sejlere fra fem nationer, hvilket igen resulterede i et samlet felt på 44 besætninger, også rigtig flot.

Kommende Grandprix

Efter det netop overstået Grandprix i Rungsted, så sejles der yderliger et - næste gang Sail Extreme i Kerteminde, fra den 19. til 20. maj, og to uger senere går turen til VM-værtsbyen Aarhus, hvor der sejles fra den 2. til 3. juni.

Se resultaterne fra årets første Grandprix her

Bedding

Rungsted Havn summede af glade sejlerbørn, som desværre fik alt for få sejladser gennemført, da vejrguderne hvade indstillet 'leveringen' på ganske svag vind over Øresund. Foto: Søren ØverupSeneste nyheder

Uddannelse på Georg Stage

Når mænd får nok – af hinanden

Markert fremlægger DS' nye strategi