Det er en langsomlig omstilling i produktionen som har kostet mange mange millioner, som nu har kastet Bavaria Yachtbau ud i økonomiske vanskeligheder, og en konkurs truer i det fjerne. Foto: Bavaria Yachtbau

Bavaria lever - produktion og leveringer sikret måneder frem

24-04-2018 12:06 Søren Øverup
Kilde: Yacht.de
Vurderer artiklen
Del artiklen

Den helt store nyhed som ramte den maritime verdenspresse fredag eftermiddag - at Bavaria Yachtbau var gået konkurs, rystede mange i branchen en hel del - det havde man simpelthen ikke set komme. Efter flotte beretninger fra seneste store bådudstilling i Düsseldorf, fornemmede man at det meget store tyske værft var på rette køl, hvilket skulle vise sig ikke at være tilfældet.

Ingen bobestyrer

Driften, og dermed jobbet for de 600 ansatte, er sikret frem til sommeren, og produktionen samt leveringerne kan fortsætte problemfrit.

Det er Forbundsretten i Würzburg, som har valgt at sætte en midlertidig ledelse ind, som erstatning for Lutz Henkel, Bavarias forhenværende CEO som blev fritstillet i sidste uge.

Tobias Brinkmann er navnet på den midlertidige 'nye' chef, som kommer fra et højt respekteret advokatfirma i Hamburg, og Brinkmann skal sammen med den tilbageværende eksisterende ledelse arbejde på at få rettet forretningen op. Man har valgt denne model, frem for at sætte en direkte bobestyrer ind i Bavaria.

Kontinuitet og ny investor

Første prioritet er at sikrer kontinuitet, og at få ekspederet allerede eksisterende ordre. Det er en forudsætning at det lykkedes, for at tage fat på anden del af opgaven - at finde en ny investor som ønsker at stabiliserer virksomheden på langt sigt.

Bavaria har i mange år været førende inden for den teknologiske produktion med samlebåndsproduktion, og det forlyder faktisk at det netop er udfordringer i produktionen og omstillingen samt modificeringen af samme, som har skabt problemer for Bavaria.

I følge en repræsentant fra de to tidligere investorer Oaktree og Anchorage, så er en af hovedårsagerne til den økonomiske elendighed mangel på effektivitet i produktionen.

Lys i mørket

En af de positive nyheder i denne ellers så triste nyhed er, at konkursbegæringen på Bavaria Yachtbau GmbH, udelukkende går på dette selskab, og har INGEN indvirkning på Bavarias franske datterselskab Bavaria Catamaranc i Rochefort, bedre kendt under navnet Nautitech, som værftet købte for få år siden. Nautitech kan fortsætte deres forretningen, uanset udfaldet af begæringen mod Bavaria.

Link til historien på tyske Yacht.de her

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer