fbpx

Oceans of Hope træner i kulden... se imponerende fotos

Inkluder i Newsletter: Ja

Oceans of Hope, der fra 2014 til 2015 sejlede jorden rundt med en besætning af mennesker med sygdommen sklerose, gør klar til næste store udfordring, Oceans of Hope Arctic Expedition, som er planlagt til at løbe af stablen i 2020 - og det sker med træningssejlads i den bidende kulde vi har oplevet de seneste par dage. 

I disse iskolde vinterdage sejler besætningen nemlig Kattegat rundt på en tre-dages tur, der oprindeligt var planlagt til at gå til Læsø og retur. Men pga den ekstreme kulde og hård vind med pust i kulingstyrke med en chill factor-effekt svarende til en temperatur mellem minus 15-20 grader valgte skipper og stifter af Oceans of Hope, Mikkel Anthonisen, ganske fornuftigt at gå i havn på Anholt istedet.

Se fotogalleri fra Ocean of Hope på træningstur

"Vi sejlede bidevind i 12-16 sekundmeter om natten i minus fire grader på vej nordover i Kattegat. Der kom is på dækket, på sejlene og på vores sejlertøj. Ikke i en grad, der på nogen måde truede skibets stabilitet eller manøvreevne. Men det var ekstremt koldt og enormt lærerigt. Vi skal lære båden, os selv og hinanden at kende under disse forhold. Turen til Arktis er målt i sømil væsentlig mindre en jordomsejlingen. Men bestemt ikke mindre udfordrende" udtaler Mikkel Anthonisen til Bådmagasinet.

Turen til Arktis bliver igen med en besætning af mennesker med sklerose. Oceans of Hope skaber gennem sejlads et stærkt fællesskab, hvor mennesker kan udfolde sig og skabe håb. Budskabet er, at vi skal passe på os selv og hinanden - og vi skal passe på vores smukke blå planet.

Den 67 fods lange stålsejlbåd af typen Challenge 67 og dens besætning er nu kommet trygt og godt tilbage til sin hjemhavn i Skovshoved. Nye eventyr venter, under det smukke slogan: UD I VERDEN - IND I LIVET.

OOH4

Ocean of Hope på træningstur i forberedelserne til deres Arktisk ekspedition i 2020. Turen gik i bidende kulde fra Skovshoved til Anholt retur. Foto: Oceans of Hope









Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet





Udvalgte artikler *